Bulvár

Szentpétervár mellett épül fel az "orosz Hollywood"

Szentpétervár mellett épül fel az "orosz Hollywood"

2016. március 22., kedd
Szentpétervár mellett épül fel az "orosz Hollywood"

Szentpétervár mellett épül fel az "orosz Hollywood": a stúdió- és szórakoztatóipari komplexum négymilliárd rubeles (17 milliárd forintos) beruházással a következő három-négy évben készülhet el.

A The Hollywood Reporter kedden számolt be arról, hogy a szentpétervári orosz állami filmstúdió, a Lenfilm a VTB Development helyi ingatlanfejlesztő csoporttal írt alá szerződést a létesítmény megvalósításáról. A négymilliárd rubeles komplexum Oroszország első olyan nagy filmparkja lesz, amelyben filmstúdiók, szállodák, éttermek, konferenciaközpontok és szórakoztatóipari létesítmények is helyet kapnak. A stúdiók némelyikét a turisták is látogathatják majd, akárcsak Hollywoodban. A Lenfilm Szentpétervár mellett több mint kilenc hektárt vásárolt a filmpark céljára. Ez kétszer akkora terület, mint amiről eredetileg szó volt, amikor egy éve felmerült a létesítmény terve. A filmes komplexum idegenforgalmi látványosság is lesz, és jó reklám az orosz filmeknek, emellett külföldi stábokat is vonzhat, amelyek ott forgathatják produkcióikat - ismertette

Eduard Picsugin

, a Lenfilm vezetője. A befektetőkkel már folynak a tárgyalások, korábban felröppent a hír, hogy a China Film Group is érdeklődik a projekt iránt. A Lenfilm a legöregebb orosz filmstúdió, hosszú ideig meglehetősen elhanyagolt állapotban volt, ám az új elnök,

Fjodor Bondarcsuk

rendező-producer kinevezése, 2012 után új életet lehelt a stúdióba. A VTB banktól származó 50 millió dolláros (14 milliárd forintos) kölcsönből elvégezték a stúdió működő létesítményinek felújítását. A bank egyébként annak az üzleti csoportnak a tagja, amellyel a Lenfilm az új ingatlan-beruházással kapcsolatos szerződést kötötte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.