Közélet

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal a hétvégén

Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal a hétvégén

2016. március 4., péntek
Orbán Viktor Azerbajdzsánban tárgyal a hétvégén

Orbán Viktor miniszterelnök kétnapos hivatalos látogatást tesz a hétvégén Azerbajdzsánban - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Havasi Bertalan

közölte: a miniszterelnök szombat reggel indul Bakuba, útjára elkíséri mások mellett

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter,

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter és

Fazekas Sándor

földművelésügyi miniszter.

Orbán Viktor

szombaton megbeszélést folytat azeri kollégájával, Artur Rasizadéval. Ezt követően a két ország képviselői szándéknyilatkozatot írnak alá közös ICT (infokommunikációs) fejlesztési alap létrehozására, egyetértési megállapodást a tapasztalatcseréről a foglalkoztatással kapcsolatban, továbbá együttműködési szándéknyilatkozatot a két ország a Semmelweis Egyetem és az Azeri Orvosi Egyetem között. Vasárnap Orbán Viktor és felesége,

Lévai Anikó

koszorút helyez el a Tisztelet Fasorán,

Heydar Aliyev

nemzeti vezető sírjánál, majd felesége,

Zarifa Aliyeva

síremlékén. A kormányfő ezután

Ilham Aliyev

azeri elnökkel találkozik a Zogulban található elnöki palotában. A megbeszélést követően Orbán Viktor Magyar Érdemrend kitüntetést ad át

Mehriban Aliyevának

, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének, majd a látogatás utolsó programjaként Ilham Aliyev és Mehriban Aliyeva First Lady díszebédet ad a delegációnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.