Közélet

Nyolc mágneses gyerekjátékot kifogásolt a fogyasztóvédelmi hatóság

Nyolc mágneses gyerekjátékot kifogásolt a fogyasztóvédelmi hatóság

2016. március 30., szerda
Nyolc mágneses gyerekjátékot kifogásolt a fogyasztóvédelmi hatóság
magneses_jatek

A vizsgált harmincból nyolc mágneses gyerekjátékot nem talált megfelelőnek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), amely azt ellenőrizte, van-e a játékoknak kisméretű, lenyelhető mágneses alkatrésze és a mágnes erőssége meghaladja-e a szabványban meghatározott határértéket - közölte az NFH szerdán az MTI-vel.

Az idei ellenőrzések során főként a darts és a horgászkészletek akadtak fenn a hatóság rostáján. A darts, a horgászkészletek, valamint a napelemes billegő virág használata azért veszélyes, mert a játékok mágnes alkatrészét egy gyermek könnyű szerrel lenyelheti. A 3 darts készlet mágneses erőssége körülbelül hétszerese volt a megengedett értéknek. A horgászkészleteknél egy esetben a megengedett mágneses erősség több mint másfélszerese, a többi esetben körülbelül háromszorosa volt. A vizsgált termékek listája

ITT

található. http://www.youtube.com/watch?v=wODZudyNUIc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.