Közélet

NFM: a vasúttársaságok az utazás élményén dolgoznak

NFM: a vasúttársaságok az utazás élményén dolgoznak

2016. március 3., csütörtök
NFM: a vasúttársaságok az utazás élményén dolgoznak

A vasúttársaságok azon dolgoznak, hogy minden utazás élmény legyen - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállításon a MÁV-Start Zrt. standjának megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

Hozzátette: a versenyben nem könnyű helytállni, de a Magyarországon megvalósult fejlesztésekkel a MÁV-Start jelentős lépéseket tett az utazók megnyerésére. Tavaly belföldön több mint 135 millió utas tett meg közel 7 milliárd kilométert a MÁV-Start vonalain. Az elegáns körülmények kialakítása jól halad, a magyar kormány ehhez biztosítja a lehető legtöbb saját és uniós forrást - mondta

Tasó László

.

Csépke András

, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság stabilizálta gazdálkodását, amivel megteremtette annak az alapjait, hogy a vasutas az utasra és a minél értékesebb szolgáltatásra tud koncentrálni. A folyamatban lévő fejlesztések közül kiemelte: 2016-ban 150-nel növelik a jegyvizsgálók létszámát a szolgáltatások színvonala, és az utastájékoztatás javítása érdekében. Kifejtette: a korszerű Flirt motorvonat flotta már 108 vonatból áll, és idén uniós támogatással újabb 15 járművel bővül. Így egyre több vonalon európai színvonalú szolgáltatást kapnak az utasok véleménye szerint. Idén megújul a meglévő járművek 5 százalékának belső utastere, és tovább csökken a balatoni utazások menetideje, a déli-parti fejlesztésekkel a nyári menetrendben 15-30 perces menetidő csökkentést tapasztalhatnak az utasok - mondta. A vasúttársaság standján népszerűsítik az ingyenes wifi szolgáltatást is, ami már több mint 830 járműben elérhető. Egyre többen használják az okostelefonra telepíthető ingyenes utastájékoztató alkalmazást, a vonatinfót is, amit februárig több mint 200 ezren töltöttek le - ismertette Csépke András. Jelezte: a nemzetközi járműpark mintegy fele is megújul idén, ami kényelmi funkciók beépítését és a kocsik belsejének megújítását is jelenti. A kiállításon a teljesárú menetjegyet váltó, egyéb kedvezménnyel nem rendelkező utazók részére a standon 20 százalékos kedvezményes menetjegyet adnak ki, bármely viszonylatra. A kiállításra látogatóknak a MÁV-Start és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt ad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.