Egészség

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

2016. március 2., szerda
Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

Mérsékelten csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt héten: február 22. és 28. között az előző hetinél 7 százalékkal kevesebb, 44 030 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentésében.

A 8. héten nyolc megyében csökkent, a fővárosban és három megyében (Békés, Hajdú-Bihar, Somogy) nem változott, nyolc megyében emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. Egy hét alatt a számuk Csongrád megyében 40 százalékkal, Baranya, Tolna és Vas megyében 20 százalékkal nőtt, míg Heves megyében a felére csökkent. Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában az elmúlt hetekhez képest nem történt lényeges változás, továbbra is az óvodás és az általános iskolás korú gyermekeket érinti leginkább a megbetegedés. Az epidemiológiai központ honlapján közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki. Az influenzajárvány miatt továbbra is tizenhárom megye és a főváros több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.