Közélet

Március 15.: Kaliforniában és Arizonában is megünnepelték a magyar közösségek az évfordulót

Március 15.: Kaliforniában és Arizonában is megünnepelték a magyar közösségek az évfordulót

2016. március 15., kedd
Március 15.: Kaliforniában és Arizonában is megünnepelték a magyar közösségek az évfordulót

Az Egyesült Államok nyugati partvidékének legnépesebb államában, Kaliforniában több helyütt is megemlékeztek az 1848-49. évi forradalomról és szabadságharcról. Arizonában a kaliforniai főkonzul köszöntötte az ottani magyarságot.

San Diegóban, Resedában, Los Angelesben, Fresnóban és Ontario városban is összegyűltek a magyar közösségek tagjai, hogy megemlékezzenek március 15-éről. Csaknem valamennyi ünnepségen képviseltette magát a Los Angeles-i főkonzulátus, a San Diegó-i Magyar Házban és az ontariói Független Magyar Református Egyház emlékünnepségén részt vett és beszédet mondott

Szili Katalin

miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés korábbi elnöke is. Ontarióban az istentisztelet után az ünneplők megkoszorúzták a hősök emlékére állított kopjafát. Los Angelesben az Egyesült Magyar Házban rendezték meg az ünnepséget, ezen beszédet mondott Szili Katalin és

Kálmán László

főkonzul, az ünnepi műsorban fellépett

Benedekffy Katalin

operaénekes,

Szíki Károly

színművész, a Kárpátok néptáncegyüttes, valamint a helyi magyar cserkészcsapat és a kaliforniai magyar huszárok csapata is. Az arizonai Phoenixben mintegy 800-850 magyar gyűlt össze, hogy megemlékezzenek az 1948-49-es forradalomról. Kedden, azaz március 15-én, megemlékezéseket tartanak a magyar közösségek a texasi Dallasban és Austinban, az északnyugati Seattle városában, valamint az oregoni Portlandben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.