Közélet

Lázár: a befogadóállomásokat minél hamarabb bezárják

Lázár: a befogadóállomásokat minél hamarabb bezárják

2016. március 18., péntek
Lázár: a befogadóállomásokat minél hamarabb bezárják
Illegális bevándorlás - A debreceni menekülttábor

Magyarország a tervek szerint minden befogadóállomást mihamarabb bezár, tekintettel arra, hogy a politikai menekülteken és üldözötteken kívül nem akar befogadni senkit - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Gyulán újságírókkal.

Lázár János

azután beszélt erről, hogy megtekintette a felújított Almásy-kastélyt. Elmondta, mintegy 500 migráns elhelyezését kell megoldani, emiatt felesleges ennyi befogadóállomást fenntartani. Megjegyezte azt is, hogy politikai menekültek és üldözöttek "nagyon alacsony számban jönnek Magyarországra". A miniszter megerősítette

Kósa Lajos

Fidesz-frakcióvezető korábbi szavait, miszerint amint a Belügyminisztérium úgy ítéli meg, bezárják az állomásokat. Hozzátette: az ország nyugati pontján őrzési pontokat alakítanak ki. "Pintér Sándor belügyminiszter értékeli a helyzetet és meghozza a döntést" - mondta Lázár János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.