Sport

Labdarúgás: elvette a listavezető veretlenségét a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: elvette a listavezető veretlenségét a SZEOL + FOTÓK

2016. március 12., szombat
Labdarúgás: elvette a listavezető veretlenségét a SZEOL + FOTÓK
szeol-kozarmisleny005kf

Nagyszerű csapatmunkával legyőzte a listavezető Kozármislenyt a SZEOL SC, a vendégek első vereségüket szenvedték el Szegeden.

Nyugodjon Békében, Gyenes Kálmán!

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője személyes hangvétellel búcsúzott Gyenes Kálmántól. Gyenes Kálmán személyében a sport, így a futball világa is egy remek szemmel is megáldott sporttársat, tudósítót, a média világából egy, a sport iránt elkötelezett embert, mi talán azt is mondhatunk, egy jó barátot veszített el. Kálmán bácsi aktív korában állandó résztvevője volt a SZEOL SC mérkőzéseinek, többször utazott a csapattal külföldi tornákra is. Imádta a gyerekeket, fiatalokat, együtt élt velünk. Jogelődünk, a Tisza Volán Focisuli fennállásának tizedik évfordulóján kiállítást rendeztünk munkáiból. Fotói tucatjai emelték kiadványaink, megjelenéseink színvonalát. Műveivel lenyűgözött bennünket, többször megtapasztaltam, a gyerekeknek igazi vizuális élményt nyújtott. Gyenes Kálmán 75 évet élt. Mély tisztelettel, főhajtással búcsúzunk Tőle.

Igazi csúcsderbi előtt állt a SZEOL SC szombat délután, hiszen a Felső Tisza-parti stadionba az NB III Közép csoportját vezető, a találkozóra veretlenül érkező Kozármisleny érkezett.

Tóth Ákos

nem számíthatott a hosszabb ideje sérült játékosokon kívül

Stefan Tomisicre

, ugyanakkor

Beretka Péter

már a kispadon foglalt helyet. Az alaposan felázott talajon megrendezett meccsen kezdetben kevés helyzet alakult ki, az első komolyabb lehetőség

Gránicz Patrik

előtt adódott, aki tíz perc elteltével a tizenhatoson belül lövés helyett inkább cselezett, majd jobb lábas lövése a kapufa mellett kötött ki. Az első fél órában nem igazán találta a fogást a mislenyieken a SZEOL, ritkán jutottak el a kapuig a szegediek, ezt előbb

Kéri

sprintje utáni beadása, majd néhány pontrúgás törte meg. Alapvetően a Kozármisleny irányított, de az idő teltével egyre veszélytelenebbek voltak próbálkozásaik, sőt, egyre jobban zárt a szegedi védelem, így jóformán szabadrúgásokból és szögletekből tudták veszélyeztetni

Leindler Domonkos

kapuját. Négy perccel a szünet előtt megszerezte a vezetést a kezdés után feljavuló SZEOL:

Végh Ariel

vette észre remekül, hogy nem figyelnek a kicsiben elvégzett szituációnál a vendégek

Nikola Maksimovicra

: a rövid passzt követő centerezésére pedig jól érkezett az előrehúzódó

Gajág

, aki

Helesfay

kapujába fejelt közelről, 1-0. A második félidőben hamar bele kellett nyúlnia csapatába Tóth Ákosnak,

Puskás Csabát

Varga Richárd

váltotta. Alig negyed órával a szünet után akár megduplázhatta volna a szegedi előnyt a jól játszó Maksimovic, miután középen ki tudott ugrani, de bal alsóra irányuló lapos lövését Helesfay bravúrral védte. Tíz perccel később ismét a támadó előtt adódott helyzet, de a mislenyi kapus ezúttal is jól zárta a szöget - sőt, néhány perccel később Helesfay még egy óriási bravúrt mutatott be Végh Ariel remek, tizenhatoson belüli emelésénél, a vendégek portása meccsben tartotta a listavezetőt. A kiválóan védő kapus negyed órával a vége előtt akár ki is állhatott volna, miután a büntetőterületen kívül szabálytalankodott

Forróval

, de

Berger József

nem ítélt szabálytalanságot ; érdekesség, hogy a két csapat odavágóján Helesfay kézzel ért labdába a 16-oson kívül, viszont akkor sem kapott lapot ezért. Szervezetten védekezett és jól kontrázott a SZEOL, a Kozármisleny előtt igazából egyetlen lehetőség adódott az egyenlítésre: négy perccel a vége előtt egy jobb oldali beívelést követően

Beke

fejelhetett nyolc méterről, de mellé bólintott. A végén nem igazán volt benne, hogy egyenlíteni tudna a Kozármisleny, így a rendkívül szervezetten és taktikusan játszó SZEOL megérdemelten győzte le a mislenyi együttest, amely ezen a meccsen szenvedte el első bajnoki vereségét. A szegedi győzelemhez csak egy adalék: a Kozármisleny 356 napja nem kapott ki az NB III-ban: legutóbb tavaly március 21-én hagyta el pont nélkül a pályát a gárda, méghozzá akkor is a SZEOL-tól szenvedett vereséget a Misleny, akkor idegenben, 2-1-re tudtak nyerni Grünvald Attiláék. Ezzel a bravúrral Tóth Ákos tanítványai megszilárdították második helyüket a tabellán, legközelebb pedig jövő vasárnap a Dabas vendégei lesznek a szegediek.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 350 néző
2016. március 12., 14.30
SZEOL SC
HR-Rent Kozármisleny
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Berger József •* Asszisztens: Mohos Mátyás Tamás, Sebestyén László
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 22. forduló

SZEOL SC - HR-Rent Kozármisleny 1 - 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 350 néző. Vezette: Berger József (Mohos Mátyás Tamás, Sebestyén László)

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Rácz, Gajág, Grünvald, Kéri, Puskás Cs. (Varga R., 50'), Forró, Ondrejó, Végh (Müllerlei, 85'), Maksimovic (Beretka, 80').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Kozármisleny:

Helesfay - Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis, Nagy E., Kovács T., Kirchner (Sinanovic, 78'), Ihrig-Farkas (Puskás Z., 56'), Beke, Gránicz (Várda, 84').

Vezetőedző:

Németh Zsolt.

Gól:

Gajág (41')

Sárga lap:

Varga R. (90+1') ill. Puskás Z. (77') Tóth Ákos:

"Borzasztóan büszke vagyok a srácokra! Természetesen nem volt kombinatív a játékunk, de egy ilyen erős ellenfél ellen ezt kellett játszani, főleg, hogy a talaj is borzasztóan nehéz volt. Az első húsz percben voltunk kicsit megilletődve, onnantól kezdve a kontrajáték nagyon jó példáját mutattuk be. Annak ellenére, hogy a Kozármislenynél volt sokkal többet a labda, a mezőny legjobbja az ellenfél kapusa volt. A sáros talaj és a gyengébb játék ellenére úgy gondolom, szerethető volt a csapat. Bejött a hitvallásom és a futball igazsága, 1-0-ra egyszer mindenkit meg lehet verni. Ha háromszor újrajátszanánk a meccset, nem biztos, hogy még egyszer meg tudnánk őket verni, de ennek már nincs jelentősége, hiszen nem kell a Kozármislennyel játszani - legalábbis idén, mert ha az ősszel igen, akkor az azt jelenti, hogy teljesült az álmunk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
VÉGE! Berger lefújja, 1-0-ra nyer a SZEOL, ezzel elveszi a listavezető Kozármisleny veretlenségét Tóth Ákos együttese, és nagyot küzdve roppant értékes három pontot szerez! Bravó!
90+1'
Varga kap sárgát, miután elrúgja a labdát egy vendég szabadrúgás előtt.
86'
Ez nagy lehetőség volt, talán a legnagyobb egyenlítési lehetőség a vendégek előtt, egy jobbról belőtt labda után üresen maradt Beke, de fejese elkerülte Leindler kapuját.
85'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a SZEOL: Végh Arielt Müllerlei váltja a hajrára. Cserél a Misleny is, Gránicz jön le, Várda jön a vendégekhez.
80'
Cserél a SZEOL is: a sokat dolgozó Maksimovic jön le a pályáról, helyére Beretka érkezik.
78'
A második vendég csere, Kirchner helyére Sinanovic áll be.
77'
Puskás Zoltán rúg oda keményen Leindlernek egy felívelt labda után - egyre durvább belépőket alkalmaznak a vendégek, a meccsen először elő is veszi a lapot Berger.
76'
Helesfay letarolja a tizenhatoson kívül egy passza érkező Forrót - Berger széttárja a karjait, nincs sípszó. Emlékezzünk, Kozármislenyben a tizenhatoson kívül kezezett a kapus, akkor sem volt ítélet.
72'
Úh, Helesfay mit fogott! Most többször be tudta adni a szélről a labdát a SZEOL, Forró centerezését még kifejelték Maksimovic elöl, de a labda Végh elé került, aki okosan át akarta emelni tizenöt méterről a kicsit kint álló kapust, aki viszont óriási bravúrt mutatott be, és kiszedte a léc alól a labdát! Gyönyörű jelenet volt!
68'
Ez viszont kéznek tűnt, még innen is: a kisszögletet Kocsis csúsztatta volna ki térdmagasságból, viszont a karjához is hozzáért a labda, Berger azonban nem fújt büntetőt.
67'
Megint Maksimovic! Ondrejó előtt volt egy kis terület, aki Maksimovicot indította a balösszekötő helyén, bár ahhoz, hogy a támadó meginduljon, Lantos csúsztatása is kellett, majd kissé kisodródott helyzetből lőtt Maksimovic, amit Helesfay védett.
62'
Túl vagyunk a meccs kétharmadán: a félidő óta jóval többet van a mislenyi térfélen a SZEOL, mint az első félidőben, szemmel látható a motiváltság, amivel a szegedi játékosok játszanak.
58'
Ezért nagy kár! Maksimovic léphetett ki a védővonalban, egyedül vezethette Helesfayra, bár ott lihegett a nyakában védője, azonban lapos lövését kiütötte a kapus, kimarad a ziccer!
56'
Cserélnek a vendégek is, Ihrig-Farkast Puskás Zoltán váltja a Kozármislenyben.
54'
Kormányos szerelte remekül a tizenhatosra betörő Gránicz-ot, majd a sarokrúgás ugyan lecsorog a hosszú saroknál, de Leindler rávetődik, és begyűjti a labdát. Most szervezetten védekezik a SZEOL.
50'
Puskás jelezte az imént, hogy nem tudja tovább folytatni a játékot, kényszerű cserét kell ejtenie a SZEOL-nak, a kapitányi szalag átkerül Grünvaldra, a pályára pedig érkezik Varga Richárd.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik szakvezető sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Nem hosszabbít az első félidő végén Berger játékvezető: a SZEOL egy remek helyzetfelismerést követően vezet 45 percnyi játék után a listavezető ellen, persze még egy kemény félidő vár a szegediekre!
41'
GÓÓÓÓÓÓÓL! VEZET A SZEOL! Végh vette észre remekül, hogy Maksimovic üresen maradt a bal szélen egy szabadrúgás után, utóbbi így senkitől sem zavartatva centerezhetett a kicsiben elvégzett pontrúgást követően, labdája pedig pontos volt az érkező Gajágnak, aki öt méterről a bal alsóba fejelt, 1-0!
39'
Kocsis végezhet el szabadrúgást a szegedi térfél bal sarkából: a középre tekert labdát Lantos csúsztatja kapu felé, egy fél méterrel ment el a felső léc fölött fejese.
34'
Megint Beke ront, a jobb oldalon vezetett akció után Gránicz mögött elmegy a labda, de Beke érkezik a második hullámban, lövésében azonban nincs erő, így Leindler könnyedén hárít.
32'
Kiegyenlített küzdelem folyik a pályán, bár a labda a vendégeknél van többet, de főképp a középpályán zajlik a játék.
27'
Ihrig-Farkas szabadrúgását fogja magabiztosan Leindler.
25'
Ígéretes akciót vezetett most a SZEOL, a vendégek bedobását követően szereztek labdát a szegediek, majd Kéri sprintelt az alapvonalig, beadására érkezett is volna Maksimovic, de megelőzte őt védője.
21'
A szöglet utáni kontrával Maksimovic lépett volna meg, de elsodorta őt Fellai, mielőtt meg tudta volna tolni mellette a labdát.
20'
Ez is veszélyes volt, Beke csúsztatott meg egy rövidre érkező szögletet, ami Grünvaldról pattant a szegedi kapu mellé kevéssel.
14'
A meccsen először tudja beszorítani a Kozármislenyt a SZEOL, előbb egy szöglet, majd a kipattanó után is a vendégek védelmének van dolga.
11'
Húh, ez már jóval nagyobb helyzet volt! Megint villámgyorsan juttatta el a támadókhoz a labdát a Kozármisleny, Gárnicz ugrott ki két ember között, majd jó helyzetből inkább csinált egy visszacselt a tizenhatoson belül, jobb lábas lövése végül a bal kapufa mellett ment el.
8'
Az első lövés a vendégeké, egy a félpályánál szerzett labda után Gránicz tette le lövésre sarokkal Bekének, 20 méteres lövése azonban jócskán a kapu fölött kötött ki.
6'
Tapogatózó játékkal telt az első öt perc, a Kozármisleny eléggé feltolja a védekezését, az egy szem támadóként futballozó Maksimovic ugyanakkor az imént majdnem ki tudott ugrani Puskás indítása után, de ezen a talajon azért nehéz pontosan szöktetni.
1'
A mislenyiek kezdték a meccset. A SZEOL a szokásos kék-feketében, míg a vendég Kozármisleny fehér felsőben, kék nadrágban lép pályára. A meccs előtt a napokban elhunyt Gyenes Kálmánra emlékeztek.
14.25 - A szegedieknél a kezdőben kapott végül helyet a kisebb sérüléssel bajlódó Nikola Maksimovic, Stefan Tomisic ugyanakkor nem tudta vállalni a játékot. Tóth Ákos a kispadról Dongó Dénes kapus mellett Müllerlei Szabolcsot, Kántor Mátét és Varga Richárdot vetheti be a felépült Beretka Péter mellett a meccs során. 14.18 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból! Végül a centerpályán rendezik meg a találkozót, amelyen meglátszik a tegnap este óta szakadó eső - most ugyan nem esik, de a talaj is nehezítheti ma a felek dolgát. A mérkőzés Berger József sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Ma délután két ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra - íme:Soroksár SC - Szeged 2011-Grosics Akadé...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.