Sport

Labdarúgás: megszerezte első tavaszi pontját a Szeged-Grosics Soroksáron

Labdarúgás: megszerezte első tavaszi pontját a Szeged-Grosics Soroksáron

2016. március 12., szombat
Labdarúgás: megszerezte első tavaszi pontját a Szeged-Grosics Soroksáron
soroksar_szeged2011_42_gs

Négy elveszített mérkőzés után először szerzett pontot a bajnokságban a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Soroksár otthonában elért 1-1-es döntetlen révén.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, az első húsz percben egyedül

Gohér Gergő

17 méteres szabadrúgása okozott némi pulzusemelkedést a közönség soraiban. A folytatásban azonban nagyot változott a játék képe, a felek nyíltabb felfogást vállaltak fel a vezetés megszerzése érdekében. Az első félóra végén Gohér ismét szabadból veszélyeztetett, amire

Szántai Levente

egy látványos vetődéssel válaszolt. Ugyanabban a minutumban

Andorka Péter

is betalálhatott volna, ám közeli bombája a keresztléc felett hagyta el a játékteret. Újfent a szegedi kapusra volt szükség nem sokkal később

Gengeliczki Gergő

közeli csúsztatásánál, majd a túloldalon

Szabó Péter

adott munkát

Germán Tamás

passzából

Holczer Ádámnak

. A hajrához érkezve Szántai

Mihály Dávidot

és

Pál Andrást

is megakadályozta a gólszerzésben, a 43. percben viszont már ő sem tudott segíteni. Ekkor Mihály vett át a tizenhatoson belül egy beívelést, hogy aztán védhetetlenül zúdítsa a felső sarokba a labdát 8 méterről. (1-0) A lefújásig egyszer még

Hegedűs Martin

egyenlíthetett volna, csakhogy közeli próbálkozása kívülről gurult el a bal kapufa mellett. Szünetben

Klausz László

Berde Istvánt

és Andorkát is lecserélte, helyükre

Zelenyánszki László

, valamint a fiatal

Zádori Krisztián

állt be. A Szeged ugyanakkor a változtatások ellenére sem tudta feltörni a soroksári védekezést az első negyedórában, sőt, a 65. percben kis híján

Gyepes Gábor

növelte kettőre övéi előnyét. A 73. minutumban aztán Szabó szögleténél Germán fejesét még ki tudta vágni a gólvonalról Gengeliczki, a következő sarokrúgásnál már azonban a hálóba jutott a labda, amint

Tóth Gábor

használta ki a szó szerint elé hulló lehetőséget. (1-1) A folytatásban újabb gól már nem esett, így mindkét együttes egy-egy ponttal lett gazdagabb a lefújást követően. A szegediek ezzel 19 fordulót követően a 10. helyen állnak a tabellán 24 ponttal. A csapat legközelebb egy hét múlva, március 19-én az Ajkát fogadja a gyulai Grosics Akadémián.

Soroksár, Haraszti úti sporttelep, 300 néző
2016. március 12., 14.30
Soroksár SC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Nagy Róbert •* Asszisztens: Márkus Tamás, Szvetnyik Bence
1
-
1

Labdarúgó NB II, 19. forduló:

Soroksár SC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-0)

Soroksár, Haraszti úti sporttelep, 300 néző. Vezette: Nagy Róbert •(Márkus Tamás, Szvetnyik Bence).

Soroksár:

Holczer - Fülöp, Gyepes, Gengeliczki, Gohér, Sándor, Peszmeg, Mihály (Kákonyi 71'), Pál, Huszák (Papp 59'), Csilus (Gárdos 83').

Vezetőedző:

Lucsánszky Tamás.

Szeged:

Szántai - Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Szabó, Berde (Zelenyánszki - a szünetben), Oláh, Hegedűs (Pászka 83'), Germán, Andorka (Zádori - a szünetben).

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Mihály (43'), ill. Tóth (74').

Sárga lap:

Gyepes (34'), ill. Berde (24'), Oláh (28') Zabari (77'). Klausz László:

"Az első félidőben nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, egyáltalán nem voltam megelégedve a csapat hozzáállásával, még akkor sem, ha a játékunkra talán az is rányomta a bélyegét, hogy nagyon szerettük volna megszerezni a győzelmet. Szünet után már egy egészen más csapatot láttam pályán. Olyat, amelyen látszott az akarat, a jó értelemben vett agresszivitás. Ez a csapatunk igazi arca, de meg kell próbálnunk kihozni ezt magunkból mindig, bármilyenek legyenek is az adott körülmények."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2'
Szabó Péter felszabadított szöglete zárja a mérkőzést, amely nagy küzdelmet hozott. Az mindenesetre elmondható, második félidei harcossága, akarata alapján megérdemelten szerzett pontot a Szeged 2011-Grosics Akadémia.
88'
Gohér ismét kiválóan adott középre egy szögletet, a veszélyesen érkező ívelést ugyanakkor ki tudták vágni a védők.
87'
Nem mondtak még le a győzelemről a soroksáriak, igyekeznek nyomás alá helyezni ellenfelüket. Az imént Szántainak kellett nagyot mentenie egy kapu előtti kavarodás során.
84'
A minden hájjal megkent Pál András három szegedi bekk által szorongatva is be tudott adni a szögletzászló közeléből, a tizenhatoson belül érkező Gárdos azonban csak oldalról rezgette meg a hálót.
83'
Mindkét edző kihasználta az utolsó cserelehetőségét: a hazaiaknál Gárdos váltotta Csilust, a vendégeknél Pászka Hegedűst.
79'
Zádori és Germán összjátéka végén utóbbi tüzelt kapura - a labdanem sokkal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
77'
Első ránézésre úgy tűnt, Zabarit buktatták a soroksári tizenhatoson belül, ám Nagy sporttárs nemhogy büntetőt nem ítélt, de még egy sárgát is kiosztott a szegedinek színészkedésre hivatkozva.
74'
GÓÓÓL!!! Ez már bent van! Ezúttal Hegedűs kanyarított be a sarokról, és bár Holczer belebokszolt a labdába, az magas ívben felpörögve éppen a kapu előterében helyezkedő Tóth Gábor elé hullott, ő pedig köszönte szépen a lehetőséget, és a hálóba vágta a bogyót. 1-1!
73'
Kis híján az ott az egyenlítés! Szabó Péter szöglete Germánt találta meg a tömegben, de a cséká fejesét Gengeliczki ki tudta vágni a gólvonalon állva.
71'
A gólszerző Mihály számára is véget ért az összecsapás, Kákonyi Dániel vette át a helyét a pályán.
65'
Egyre jobban fogy a Szeged ideje, ráadásul az imént is a Soroksár tudott veszélyeztetni, amint Gohér sokadik jól beívelt szögletét Gyepes bólintotta nem sokkal a kapu mellé nagyjából 7 méterről.
59'
Lucsásznky mester is cserére szánta el magát: Huszák Tamás helyét Papp Máté vette át a folytatásra.
56'
Ahogyan az várható volt, előnyük birtokában kontrákra rendezkednek be a vendéglátók, így mondhatni, még nehezebb helyzetben van a Szeged, hiszen egy betömörülő védekezést kellene áttörnie Germánéknak. Az ehhez szükséges mezőnybeli fölény már megvan, a helyzetek viszont még hiányoznak.
47'
Szabó Péter a mai napon is hozza agilis, lendületes játékát. Ezúttal balról próbált meg kapura törni, de már a tizenhatoson belül a rutinos Gyepes Gábor szerelni tudta.
46'
Berde és Andorka sem jött már vissza az öltözőből, helyettük Zelenyánszki László, valamint a fiatal Zádori Krisztián állt be. A 19 esztendős támadónak ez második fellépése az NB II idei kiírásában, korábban a Kisvárda ellen kapott néhány percet a hajrában. Az U19-es élvonalban 15 meccsen 10 gólt szerzett a szezon során eddig.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben kettős cserét hajtott végre Klausz László.

SZÜNET

45'
Vége az első félidőnek, amely után vezet a Soroksár, ráadásul lélektani szempontból nagyon rosszkor kapta a gólt Klausz László legénysége. Van még ugyanakkor 45 perce a csapatnak a javításra.
44'
Kis híján ott az egyenlítés! Egy kiváló labdaátvétellel Hegedűs került ziccerbe, az ötös sarkáról azonban a bal alsó sarok mellé továbbított.
43'
Gól... Vezetnek a hazaiak. Fülöp beadását Mihály át tudta venni a védők gyűrűjében, majd közelről védhetetlenül zúdította a labdát a jobb ficakba. 1-0.
41'
Ebben az időszakban futószalagon jönnek a helyzetek. Ezúttal Pál András tornáztatta meg Szántait egy fejessel egy balról érkező beadást követően.
39'
Itt a válasz soroksári részről: Mihály vette mellre a labdát a szegedi kapu előterében, közeli bombájába azonban Szántai bele tudott vetődni.
37'
Félfordulatból tűzte rá a labdát Andorka nagyjából 19 méterről, a középre tartó próbálkozás ugyanakkor nem tolt ki Holczer kapussal.
35'
Szép lövés! Germán passzával Szabó tört be a tizenhatoson belülre, ahol egyből tüzelt is, de Holczer hárítani tudta a gólszerzési kísérletet.
34'
Egy Germán Tamás ellen elkövetett szabálytalanság nyomán Gyepes kapott sárga kártyát Nagy Róbert játékvezetőtől.
32'
Gengeliczki ijesztett rá a vendégekre, 5 méteres csúsztatásánál résen kellett lennie Szántainak.
29'
Mi maradt ki?! Szabó szánta el magát lövésre 19 méterről, bombáját ugyanakkor Andorka lestoppolta, majd nagy helyzetben a kapu fölé vágta azt.
29'
...újfent Gohér végezte el a pontrúgást, amelyet Szántai egy látványos vetődéssel ártalmatlanított.
28'
Kezezés okán Oláh Gergő is besárgult, ráadásul a vendéglátók ismét mintegy 17-18 méterről végezhetnek el szabadrúgást.
24'
Berde neve mellé könyvelte el a bíró az első sárga lapot a meccsen egy Huszák elleni szabálytalanság folyományaként.
23'
Tóth remek ütemű kiugratásával Zabari indult meg a szélen, a centerezése sem volt rossz, a szegedi támadók azonban lemaradtak az átadásról a kapu előtt.
20'
Javarészt mezőnyben pattog a labda. Valamivel a sárga-feketék a kezdeményezőbbek, de ez egyelőre meddő fölénynek mutatkozik.
16'
Az első mutatósabb szegedi támadás végén Hegedűs Martin robogott el a balon, beadását ugyanakkor az utolsó pillanatban még ki tudták vágni a védők középen.
14'
Ismét szabadrúgásból jutottak gólszerzési lehetőséghez a soroksáriak, de Sándor lövése elakadt a sorfalban.
11'
Az már nagyjából mostanra is biztosan látszik, Germán Tamás és Andorka Péter személyében valóban két klasszikus csatárral állnak fel a vendégek. Remélhetőleg ennek minél hamarabb meg is lesz a hozadéka.
4'
Az első veszélyes lehetőség a hazaiak előtt adódott: Gohér vehette célba a kaput egy 17 méteres szabadrúgással, de csavarása nem okozott gondot Szántainak.
1'
A tiszta fehérben játszó vendégek indították útjára a labdát, a soroksáriak sárga-fekete színösszeállítást választottak a mai napon.

14.30:

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a héten elhunyt Szőke Lászlóra, a Szeged, a Ferencváros és a Soroksár egykori labdarúgójára.

14.27:

A Pest megyei településen is borongós az idő, amihez nagyjából 11 Celsius fokos hőmérséklet párosul. Ugyan a pálya talaja nem mondható kifejezetten mélynek, de az elmúlt időszak barátságtalan időjárása hagyott némi jelet maga után a gyepen.

14.25:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Soroksáron! A vendégeknél ezúttal Germán Tamás és Andorka Péter is kezdeni fog, azaz két vérbeli befejező csatárral rohamoztat Klausz László a sereghajtó otthonában. A cserepadon Molnár F. Tamás kapus mellett Zelenyánszki László, Zádori Krisztián, Balogh Miklós, Pászka Lóránd, Povázsai Zsolt, valamint Vladimir Veselinov foglal helyet. Sérülés miatt ezúttal nem számíthat a szakvezető Király Patrik, Andrei Coroian és a régebb óta maródi Mészáros Márk szolgálataira sem, míg Samuel Obot ötsárgás eltiltását tölti.

A mérkőzés Nagy Róbert sípjelére 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Pillanatokon belül kezd a Szeged-Grosics Soroksáron - a meccset ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=616966

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.