Egyház

Keresztúti ájtatosság a dómban + FOTÓK

Keresztúti ájtatosság a dómban + FOTÓK

2016. március 25., péntek
Keresztúti ájtatosság a dómban + FOTÓK
keresztut019kf

Jézus keresztútjának történéseit idézték fel a keresztúti ájtatosság során a papnövendékek vezetésével a dómban nagypénteken, amikor is az Úr szenvedését és kereszthalálát ünnepli az egyház.

Nagypéntek, a húsvéti szent háromnap második napja, az evangéliumokban Jézus szenvedésének, halálának és temetésének napja, melynek a liturgikus színe a piros, emlékeztetve a híveket Jézus vértanúhalálára. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös, az MTI-hez eljuttatott húsvéti üzenetében azt hangsúlyozzák: „a húsvét 20l6-ban is az ősi bizonyságtételt hirdeti: Az Úr feltámadt! Mégis ez a hír az egyház népe örömének forrása az idén is. Húsvét örömében szeressük hát még jobban egyházunkat, ragaszkodjunk hazánkhoz és honfitársainkhoz. Húsvét öröme őrizzen meg bennünket józanul, az élet és az élet Ura szeretetében!” A szegedi dómban a húsvéti szent háromnap liturgikus rendje

ITT

olvasható.

Jézus keresztútjának történéseit idézték fel a dómban nagypénteken.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=621359

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.