Írjon nekünk

Közélet

Kapisztrán Szent János szobrának felállításához kezdeményez gyűjtést Toroczkai László

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

kapisztran_szoborAz ásotthalmi határátkelőnél állítanának fel egy szobrot a nándorfehérvári diadal hősének, Kapisztrán Szent Jánosnak, Ásotthalom jobbikos polgármestere a szükséges nyolcmillió forintot közadakozásból szeretné összegyűjteni.

Tóbiás Klára szobrásszal már hónapokkal ezelőtt, amikor a Hírhozó Angyal szobron dolgozott, beszéltünk arról Kapisztrán Szent János is szobrot érdemelne Ásotthalmon” – mondta el hírportálunknak Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere kedd este tette közzé felhívását hivatalos Facebook-oldalán, mely bejegyzést azóta nagy érdeklődés követ, sok támogató jelentkezett, Toroczkai László szerint nemzetközi érdeklődésre is számot tarthat az ügy. “Kifejezett célom, hogy a szobor felállításához szükséges nyolcmillió forintot kizárólag magánszemélyek összefogásából, közadakozásból gyűljön össze, most folyik a felhívás lefordítása lengyel, angol, német, olasz, horvát, szerb és más európai nyelvekre” – fogalmazott, valamint hozzátette: “azért Kapisztrán és nem Hunyadi János, mert az európai keresztény fundamentumot – melyre az európai közösség épült és mostanában sokan elfelejtenek – próbáljuk hangsúlyozni.” A helyszínválasztást azzal indokolta, hogy az ásotthalmi határ bekerült a nemzetközi köztudatba az elmúlt két esztendőben az illegális bevándorlás kapcsán, ezért szeretné az Európai Unió ezen pontját, mely egyben a schengeni határ, megjelölni ezzel a szoborral.

“A felhívás időpontjának apropóját az adta, hogy brüsszeli merényletek kapcsán ismét tapasztaltam azt, hogy egyrészt az EU vezető politikusai, az Európai Bizottság, vagy akár Angela Merkel német kancellár, a fő felelősei annak, hogy ellenőrizetlenül, millió számra engedik be az illegális bevándorlókat Európába, azok a merényletek kapcsán egy napig látványosan sírnak sajtótájékoztatókon, elmorzsolnak egy könnycseppet a valóban tragikus és borzalmas merénylet kapcsán az áldozatokért és másnap ott folytatják a katasztrofális politikájukat, ahol abbahagyták. Nekem ebből van elegem, én nem síró, korábban francia, majd belga trikolórba bújtatott figurákat akarok megosztani, úgy, hogy utána pedig ismét előveszem a “Welcome refugees” táblákat, hanem egy üzenetet szeretnék megfogalmazni, hogy a törvényes rendet, ami a keresztény fundamentumra épült – kellene helyre állítani Európában, ennek az üzenete a schengeni határon megépülő alkotás” – részletezte Toroczkai László. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt két évben folyamatosan jelezte, hogy az illegális bevándorlás növelni fogja a terrorfenyegetettséget és a bűnözést, aminek most már konkrét jelei vannak. “Felhívnám a figyelmet arra, ezek a nyugat-európai terroristák a szervezett bűnözéssel igen jó kapcsolatot ápolnak, tehát a fegyvereket innen szerzik be, sőt kiszerveznek előkészületeket egy-egy terrorcselekmény kapcsán, ennek nagyon egyszerű okai vannak: ezek a bűnözői körök is jelentős részben bevándorlókból állnak, itt van egy etnikai-nyelvi közösség a terroristák és a bűnözők között, annyi Allah tiszteletét a pénz imádata váltotta fel ezekben a körökben, de ez önmagában is rávilágít a probléma hátterére” – közölte Ásotthalom polgármestere.

Toroczkai László kérdésre elárulta, hogy jelentősen javul a migránshelyzet Ásotthalomnál, a tavaly szeptemberi határzárás után néhány héten belül megszűnt az illegális migráció, hónapokig nem tapasztaltak migrációt, azonban januárban újrakezdődött a bevándorlók érkezése. “A helyi mezőőrök, polgárőrök által elfogott migránsok között nők és gyerekek nem voltak eddig idén (a rendőröknél igen), a legtöbb állampolgárság marokkói, bangladesi és szomáliai, tehát nem szíriai, nem háborús övezetből érkeznek, egyértelműen látható, hogy csökken a migráció” – mondta el. Kiemelte, hogy ugyan az elmúlt egy-két hónapban néhány tucat migránst elfogtak, de ennyien már 2012 folyamán is jöttek. Most aki eléri a határt, azt Ásotthalom területén elfogják, most szabadon bóklászó migránscsoportok nincsenek Ásotthalom területén, a lakosság nyugalomban él, rend van Ásotthalmon, rengeteg katona és rendőr teljesít szolgálatot a határvonalon.

“Azért Kapisztrán és nem Hunyadi János, mert az európai keresztény fundamentumot – melyre az európai közösség épült és…

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 23.

Hírzóna

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Posta egyszer kézbesíti az utalványt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Folklór divatshow-t rendeznek Mórahalmon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

Érdekes programnak ígérkezik.

Tovább olvasom

Közélet

“Meg kell tartani a szegedi egyetemistákat”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

Batári Dávid Újrókus Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjeként nem nyugszik bele a város megtartóerejének csökkenésébe.

Tovább olvasom

Aktuál