Közélet

Illegális bevándorlás - Pintér: az ország határai biztonságosak

Illegális bevándorlás - Pintér: az ország határai biztonságosak

2016. március 12., szombat
Illegális bevándorlás - Pintér: az ország határai biztonságosak

Magyarország határai biztonságosak - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter szombaton Budapesten, A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című konferencián.

A tárcavezető a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által rendezett tanácskozáson köszönetet mondott a határ biztonságát garantáló, a munkájukat sok esetben "embertelen körülmények között" végző rendőröknek, határvadászoknak, honvédeknek. "A népvándorlást a külső határok mentén meg kell állítani", csak azokat szabad beengedni, akik "valódi menekültek és hátsó szándék nélkül érkeznek" az Európai Unióba - mondta Pintér Sándor, aki szerint csak így biztosítható Magyarország és az EU biztonsága.

Szita Károly

(Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke köszöntőjében szintén úgy fogalmazott: "védelmet nyújtunk a menekülteknek, de nem kérünk a kalandorokból". "Sem a német kancellár, sem senki más nem kapott felhatalmazást arra, hogy a mi életünkről a mi kontónkra tárgyaljon bárkivel" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.