Gazdaság

Hetvenmillió forint támogatás art filmek terjesztésére és az art mozik tevékenységére

Hetvenmillió forint támogatás art filmek terjesztésére és az art mozik tevékenységére

2016. március 10., csütörtök
Hetvenmillió forint támogatás art filmek terjesztésére és az art mozik tevékenységére

Mintegy hetvenmillió forinttal támogatta 2015-ben az art mozik szakmai tevékenységét és az art filmek forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A kultúráért felelős tárca harmincegy art mozi szakmai tevékenységét támogatta pályázati úton összesen 38 millió forinttal, emellett hatvankét, art besorolású filmalkotás forgalmazásához nyújtott 31 millió 800 ezer forint támogatást - közölte a kultúráért felelős államtitkárság csütörtökön az MTI-vel. Az art besorolású filmalkotások forgalmazásának 2015. évi támogatása című pályázaton a Saul fia című Oscar-díjas film például 2 millió, a Tititá című magyar dokumentumfilm 1,2 millió, a Drifter magyar-német játékfilm 1,1 millió, a Taxi Teherán című iráni dráma, a Victoria című német thriller, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről című svéd-német-norvég-francia szatíra és a Timbuktu című francia-mauritániai filmdráma 1-1 millió forintot nyert. Az art mozik szakmai tevékenységének támogatására kiírt pályázat eredményeként az Uránia Nemzeti Filmszínház például 3,5 millió, a Művész, a Pécsi Apolló és a szolnoki Tisza pArt 2 millió, a miskolci Művészetek Háza 1,9 millió, a debreceni Apolló 1,8 millió, a Puskin, a Toldi és a Cirko-Gejzír 1,7 millió, a szegedi Belvárosi Mozi és a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház pedig 1,5-1,5 millió támogatást kapott. Mint írják, az art mozik és az art filmalkotások forgalmazásának támogatását idén is folytatni kívánja az Emmi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.