Bulvár

„Házhoz megyünk” vetélkedő

„Házhoz megyünk” vetélkedő

2016. március 22., kedd
„Házhoz megyünk” vetélkedő

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés Osztálya a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos rendőrségi prevenciós program keretében vagyonvédelmi „családi” vetélkedőt szervez.

A megmérettetésre háromfős Csongrád megyei csapatok jelentkezhetnek, melyek egy-egy települést vagy településrészt képviselnek - írja a police.hu. A csapatok 1 nagyszülő, 1 szülő (vagy ezen korosztályhoz tartozó felnőtt), illetve 1 általános iskola felső tagozatos gyermekből állhatnak. A legjobb csapat részt vehet az országos döntőn, melyet 2016 májusában rendeznek meg. A megyei forduló résztvevői jutalomban részesülnek, a győztes csapat tagjai pedig értékes díjakat vehetnek át. A vetélkedőt követően az annak helyt adó Szegedi Vadaspark jóvoltából, a versenyzők és az őket kísérő családtagok egy kellemes délutánt tölthetnek el a helyszínen.

A versenyre 2016. április 2-ig lehet jelentkezni a területileg illetékes rendőrkapitányságokon:

Szentesen (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.), Csongrádon (Csongrád, Pacsirta utca 1-5.), Kisteleken (Kistelek, Petőfi utca 2.), Hódmezővásárhelyen (Hódmezővásárhely, Lázár utca 6-8.), Makón (Makó, Csanád vezér tér 13.) és Szegeden (Szeged, Párizsi krt. 16-22), illetve a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának barka@csongrad.police.hu e-mail címén. A felkészüléshez segédanyagot a rendőrség biztosít, amit előzetes egyeztetést követően a rendőrkapitányságokon lehet majd átvenni. A tavaly ősszel kezdődött „Házhoz megyünk” program célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése. A kampány első hónapjaiban a lakosság szakemberektől kaphatott bűnmegelőzési tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. Csongrád megyében három helyszínen várták az érdeklődőket Kisteleken, Szentesen és Csongrádon. A program második ütemében a családi vagyonvédelmi vetélkedőn mérhetik össze tudásukat az arra vállalkozó csapatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.