Közélet

Hat és fél évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

Hat és fél évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

2016. március 2., szerda
Hat és fél évre ítéltek egy macedón kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hat és fél év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy macedón férfit, aki 23 kilónyi marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a 39 esztendős vádlottat, akit a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasított Magyarország területéről. A férfi 2014 nyarán hazájában megállapodott megbízójával, hogy kétezer euró fejében az autójában elrejtve marihuánát szállít Németországba. Augusztus 2-án kora este jelentkezett belépésre autójával Röszkén, a határőrnek azonban gyanússá vált a férfi viselkedése, ezért tételesen ellenőrizték járművét. A vámvizsgálat során a gépjármű rejtekhellyé átalakított tetőteréből 17 csomagban összesen 23 kilogramm marihuánát találtak. A szakértői vélemény szerint a kábítószer teljes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legkevesebb 2,4-szerese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.