Közélet

Németh Szilárd Budapesten: Mikor egyezett meg Botka és Schulz migránsok befogadásáról?

Németh Szilárd Budapesten: Mikor egyezett meg Botka és Schulz migránsok befogadásáról?

2016. március 24., csütörtök
Németh Szilárd Budapesten: Mikor egyezett meg Botka és Schulz migránsok befogadásáról?

A Fidesz választ vár Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra a kérdésre, hogy mikor egyezett meg Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnökkel migránsok befogadásáról, és "miért titkolta el" ezt a találkozót - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az EP német szociáldemokrata elnöke egy szerdai interjúban - amelyben abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormánynak a kvótareferendumról szóló kezdeményezését - arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket.

Schulz

szerint ilyen például Szeged, egy "elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni".

Németh Szilárd

elmondta: egyebek mellett arra kíváncsi, Martin Schulz ígért-e valamit, például brüsszeli karriert,

Botka Lászlónak

azért cserébe, hogy "Szeged hajlandó (...) befogadni illegális migránsokat". Szeged melyik területén fogják felépíteni a migránstábort, és ehhez vajon mit fognak szólni a helyiek? - kérdezte a Fidesz alelnöke, aki azt is tudni akarja, hogy a polgármester egyeztetett-e az ügyben a szegediekkel. Németh Szilárd végül azt firtatta, vajon ez az ügy áll-e a hátterében annak, hogy Botka László "nem engedte" a szegedi közgyűlés elé terjeszteni a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépésről szóló nyilatkozatot. A kormánypárti képviselő újságírói kérdésre arról is beszélt, ideje, hogy a parlament tárgyalja azt az alkotmánymódosítási javaslatot, amely alapján a honvédség részt vehetne a magyar emberek megvédésében. Arról is megkérdezték őt, hogy polgári engedetlenséget hirdetett a Tanítanék mozgalom március 30-ára. Németh Szilárd erre úgy reagált, nem gondolja, hogy a magyar tanárok többségének az lenne az elsődleges, hogy "

Pukli Istvánnal

és

Pilz Olivérrel

vállaljanak szolidáris közösséget". "Ezek az urak simán kiszolgálják a hazai ellenzéket" - fogalmazott. Azzal kapcsolatban, hogy

Áder János

köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt, a Fidesz politikusa azt mondta, a nok célja - hasonlóan a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) és az áfacsökkentéshez - kettős: hozzájárulás a gazdaság növekedéséhez, az építőipar beindításához, valamint fontos családpolitikai szerepe is lehet. Szerinte az otthonteremtési csomag minden eleme ki fogja állni az idő próbáját, és meghozza a remélt hasznot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.