Közélet

Csempészcigi rakományban, pótkerékben

Csempészcigi rakományban, pótkerékben

2016. március 21., hétfő
Csempészcigi rakományban, pótkerékben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 6800 doboz adózatlan cigarettát, találtak két szerb rendszámú gépjárműben Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, és mindkét ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú Mercedes típusú személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autó szerb sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet röntgenberendezéssel átvilágították. A felvételek a rakománytól eltérő sűrűségű dobozokat mutattak, ezért a pénzügyőrök teljes körű vizsgálatot tartottak. A raktérből kipakolták a rekeszeket, a fémkerítés elemeket és a padozaton kartondobozba csomagolva, mintegy 6690 doboz magyar adójegy nélküli – LM márkájú – cigarettát találtak elrejtve. Kis idő múlva egy svájci rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a pénzügyőrök. A jármű szerb vezetője nem jelentett be semmiféle vám- és adóköteles árut, azonban a tüzetes vizsgálat során kiderült, hogy a pótkereket mintegy 110 doboz magyar adójegy nélküli – Marlboro márkájú – cigarettával bélelték ki. A pénzügyőrök, az összesen 8 millió forint értékű cigarettamennyiséget lefoglalták, a két szerb férfi ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást. Ezen felül a két esetben mintegy 18 millió forint vámigazgatási bírságot is kiszabtak a pénzügyőrök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.