Közélet

Cigarettával bélelt autó után alkoholszállítmány bukott Röszkén

Cigarettával bélelt autó után alkoholszállítmány bukott Röszkén

2016. március 9., szerda
Cigarettával bélelt autó után alkoholszállítmány bukott Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 2738 doboz adózatlan cigarettát, majd 110 liter alkoholt találtak két szerb rendszámú személygépjárműben Röszkén. Az adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és mindkét ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autó sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban félreállították a járművet; hogy tüzetesen is átvizsgálják. A szigorított ellenőrzés során a pénzügyőrök azt tapasztalták, hogy az autó több részét házilag átalakították. Az így kialakított rejtekhelyekről – lerekesztett üzemanyagtartályból, mindkét oldali küszöbből, első hátsó lökhárítóból és az első sárvédőből – összesen 2.738 doboz Chesterfield márkájú, macedón adójegyes cigaretta került elő. Rövid idő elteltével szintén egy szerb rendszámú mikrobuszt ellenőriztek a pénzügyőrök Röszkén. A raktérbe benézve üdítős kartonok látszódtak, azonban az egész rakomány nem volt áttekinthető, ezért a járművet félreállították. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy az üdítős flakonok alatt összesen 118 liter alkoholterméket rejtettek el. A pénzügyőrök az összesen 3 millió forint értékű cigaretta és alkoholszállítmányt, valamint az átalakított járművet lefoglalták, a két szerb férfi ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.