Közélet

Bővítik a képalkotó diagnosztikai kapacitásokat

Bővítik a képalkotó diagnosztikai kapacitásokat

2016. március 29., kedd
Bővítik a képalkotó diagnosztikai kapacitásokat

Az Egészségbiztosítási Alap (E-alap) idei előirányzatából ötmilliárd forintot fordít az egészségügyi államtitkárság a nagy értékű képalkotó diagnosztikai kapacitások bővítésére - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Ónodi-Szűcs Zoltán

közölte: további kétmilliárd forint áll az E-alap céltartalékából rendelkezésre, ebből nagy értékű műtéti eljárásokat, egynapos sebészetet, járóbeteg-ellátásokat, addiktológiai és pszichiátriai rehabilitációs kezeléseket finanszíroznak majd. Ha a kormány rábólint a céltartalék felhasználására, akkor ez az összeg május-júniustól áll rendelkezésre - tette hozzá az államtitkár.

Mészáros János

, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár elmondta, az áprilistól felhasználható ötmilliárd forintot jellemzően PET/CT-, MRI- és hagyományos CT-vizsgálatokra fordítják majd, jellemzően három egyetemi centrumban (Szeged, Pécs, Budapest), valamint egyes fővárosi és vidéki kórházakban. Az államtitkár szerint ezzel a lépéssel harmadával nőhet az elvégzett vizsgálatok száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.