Közélet

Befejezték a nyomozást a kétezer embert megkárosító piramisjáték ügyében

Befejezték a nyomozást a kétezer embert megkárosító piramisjáték ügyében

2016. március 4., péntek
Befejezték a nyomozást a kétezer embert megkárosító piramisjáték ügyében

Csaknem kilencmilliárd forintos kárt okozott egy ügynökhálózatot kiépítő csoport, amelynek tagjai irreális hozamokat ígérő befektetési lehetőséggel tévesztettek meg több mint kétezer sértettet. Az ügyben lezárult a nyomozás, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a honlapján.

A gyanú szerint az 52 éves

Sz.-F. Zsolt

és társai - a 39 éves

B. Pál

, az 51 éves

L. Zsolt

, a 42 éves

F. Boglárka

, az 53 éves

Cs. Viktor

és az 56 éves

S. Károly

- 2012 novembere óta fiktív cégek képviselőiként 2170 magánembertől, illetve jogi személytől vettek át Magyarország egész területén különböző összegeket befektetési céllal. A hat budapesti lakos irreális hozamot ígérő befektetés lehetőségével üzletszerűen tévesztette meg a sértetteket, ehhez ügynöki hálózatot épített ki, valamint több más céggel partneri együttműködést kötött. Egy nagy és tőkeerős amerikai cég magyarországi képviselőinek adták ki magukat, bár semmilyen kapcsolatban nem álltak vele - írták. Hálózatuk évekig tartó működtetésével a gyanúsítottak csaknem kilencmilliárd forint kárt okoztak. A gyanúsítottak ellen a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytatott nyomozást különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás alatt több mint kétmilliárd forintot foglaltak le, valamint a bíróság különböző vagyonelemeket vett zár alá a kár megtérülése érdekében. A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek - közölték. Több lap hírül adta 2014 októberében, hogy a BRFK őrizetbe vette Sz.-F. Zsoltot üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja - piramisjáték - miatt. A cikkek szerint a férfi amerikai és máltai székhelyű cégekre (Fortress és Flow Money) hivatkozva 2012-től az ország számos pontján vett át a sértettektől különböző, akár milliós összegeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.