Közélet

B. Nagy László: Épeszű ember nem támogatja a migránsok Szegedre telepítését + SZAVAZÁS

B. Nagy László: Épeszű ember nem támogatja a migránsok Szegedre telepítését + SZAVAZÁS

2016. március 24., csütörtök
B. Nagy László: Épeszű ember nem támogatja a migránsok Szegedre telepítését + SZAVAZÁS
b_nagy_laszlo03_gs

Szeged nem valamiféle országon kívüli városállam – üzeni Botka László MSZP-s polgármesternek és Ujhelyi István EP-képviselőnek Szeged város fideszes parlamenti képviselője.

Érthetetlennek, abszurdnak és felháborítónak tartja

Martin Schulz

, az Európai Parlament (EP) elnökének

szerdai nyilatkozatát

B. Nagy László

, Szeged fideszes országgyűlési képviselője. A honatyát annak kapcsán kérdeztük, hogy Schulz a német Stern magazinnak elmondta: Szeged, egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. A megszólalás hatalmas felháborodást váltott ki Szegeden,

Botka László

MSZP-s polgármester viszont eleddig még nem kommentálta az ominózus interjút. Ez utóbbi körülmény azért is rendkívül furcsa, mert B. Nagy László szerint elképzelhetetlen, hogy az EP elnöke magától találhatott ki Szegedről ilyen dolgokat... „Jó lenne tudni, mi motiválhatta Martin Schulzot erre a megszólalásra, milyen tájékoztatás alapján jelenthette ki, hogy Szeged szívesen fogadja a migránsokat. A legvalószínűbb, hogy Botka László szocialista polgármestertől és/vagy

Ujhelyi István

EP-képviselőtől szerezhette az információit. Kérdés, hogy szegedi látogatásakor mit ígértek neki az említett MSZP-s politikusok, ha még most is ilyen elevenen él benne az, hogy Szegedre jöhetnek a migránsok. Bármi is hangzott el a megbeszéléseken, a helyzet mindenképpen abszurd és felháborító. Ha valóban felmerült a migránsok befogadásának lehetősége, és ígéretet kapott erre Botkától és Ujhelyitől, akkor azzal kapcsolatban egyrészt szeretném leszögezni, hogy a gyalázatos brüsszeli terrortámadás után nincs épeszű ember, nincs épeszű szegedi, aki támogatná ezt a gondolatot. Másrészt jó lenne, ha mindenki megértené végre, Szeged nem egy országunkon kívüli városállam, nem tehet úgy, mintha nem tudná, hogy a kormány a magyar lakosság támogatását élvezve minden erejével a kötelező betelepítési kvóta, a migránsok Magyarországra költöztetése ellen küzd. Megdöbbentő, hogy egy önkormányzat néhány tagja országon kívülinek gondolja magát, azt hiszi, hogy országon túli hatáskörrel rendelkezik. Az is lehet persze, hogy Martin Schulz tárgyi tévedésben szenved: Szeged valóban befogadó város, szeretettel fogadta a vajdasági menekülteket a délszláv válság idején, ám a két helyzet messze nem egy és ugyanaz” – foglalta össze a SZEGEDma.hu-nak B. Nagy László. A honatya aláhúzta: a szegediek döntő többsége kvótaellenes, amit majd az ezzel kapcsolatos népszavazás is bizonyítani fog. Megerősítette, józan ember nem akarhatja, hogy Szegedre migránsokat telepítsenek, veszélybe sodorva ezzel a város, az itt élők, gyermekeink jövőjét. Úgy összegzett, Botka Lászlónak és Ujhelyi Istvánnak sürgősen tisztázniuk kell, mit ígértek Martin Schulznak, ami alapján ilyen kijelentéseket tett Szeged városáról. „Gyalázatos, hogy akadnak olyan balliberális szegedi politikusok, akik partnerek a Schulz-féle gondolkodáshoz, emellett minden egyes megmozdulásuk arról szól, hogy szidják, ócsárolják a magyar kormány lépéseit. Tevékenységüknek nem lehet más eredménye, mint Szegednek a jelenlegi visszamaradott, lecsúszó pályára való konzerválása. Semmi jel nem mutat ugyanis arra, hogy a regnáló polgármesternek bármilyen elképzelése lenne arról, mit tegyen Szeged városának fejlesztéséért, utat mutasson a vállalkozásoknak, itt élőknek a növekedésre” – mondta B. Nagy László.

Érthetetlennek, abszurdnak és felháborítónak tartja Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnökének szerdai...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.