Közélet

Az amerikai kormány húszmillió dollárral segíti az európai menekültválság enyhítését

Az amerikai kormány húszmillió dollárral segíti az európai menekültválság enyhítését

2016. március 28., hétfő
Az amerikai kormány húszmillió dollárral segíti az európai menekültválság enyhítését

Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy húszmillió dollárt adományoz az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, a nemzetközi vöröskeresztnek és az ENSZ Népesedési Alapjának, hogy védelmet, szállást és más életmentő segítséget biztosíthasson a menekülteknek szerte Európában, valamint Törökország nyugati részén.

A külügyminisztérium közlése szerint az Európának nyújtott amerikai humanitárius segítség ezzel 44 millió dollárra emelkedett a menekültválság tavalyi súlyosbodása óta. Az összeg a közel-keleti térségből érkező menekültek és migránsok számára megfelelő fogadóhelyiségeinek felállítását, az újonnan érkezők regisztrációját és azonosítását, ellenőrzését, valamint tájékoztatását hivatott szolgálni. Az információszolgáltatás kiterjed azoknak a helyi közösségeknek a tájékoztatására is, ahonnan az Európába indulók útra kelnek. Az amerikai támogatás egy részéből a nemzetközi vöröskereszt a görög vöröskeresztet segíti, hogy el tudja látni alapvető élelmiszerekkel, vízzel, elsősegéllyel, gyógyszerekkel és más segítséggel azt a mintegy kétszázezer embert, akik görög földön rekedtek. Az ENSZ Népesedési Alapja az adományból segíti például a görög befogadó táborokban nemi erőszak áldozatául esetteket. A külügyminisztérium közleménye szerint az amerikai kormányzat továbbra is segíteni akarja a rászorulókat, és ennek érdekében szorosan együttműködik a humanitárius szervezetekkel és a különböző európai országokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.