Egyetem

Április 14-15-én lehet beiratkozni az általános iskolákba

Április 14-15-én lehet beiratkozni az általános iskolákba

2016. március 7., hétfő
Április 14-15-én lehet beiratkozni az általános iskolákba
iskola_tanulas

A 2016/2017. tanévre történő általános iskolai beíratásokra április 14-e, csütörtök és április 15-e, péntek 8 és 19 óra között lesz lehetőség.

Az első évfolyamra történő beíratáshoz szükség van a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványra (azaz a lakcímkártyára), az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra (eredeti példányban), valamint a szülő saját személyazonosító igazolványára. A nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott kötelező felvételt biztosító általános iskola körzetének meghatározása és közzététele a kormányhivatal feladata. Az nemzeti köznevelési törvény alapján a kötelező felvételt biztosító iskola az az általános iskola, amely köteles felvenni az életvitelszerűen az iskola körzetében lakó, tanköteles tanulót. A körzeteket a jogszabályban előírt módon a hivatal február végéig meghatározta és tájékoztatta erről a települési önkormányzatokat, az általános iskolákat, a tankerületeket valamint a járási hivatalokat. A szülőt a szabad intézményválasztás joga is megilleti. Ennek értelmében szabadon megválaszthatja azt a nevelési-oktatási intézményt, amely gyermeke adottságainak, képességeinek, érdeklődésének megfelel. A felvételi körzetekkel és az általános iskolai beiratkozással kapcsolatos tájékoztató a Csongrád Megyei Kormányhivatal

honlapján

megtalálható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.