Gazdaság

Alacsony az életbiztosítások száma Magyarországon

Alacsony az életbiztosítások száma Magyarországon

2016. március 5., szombat
Alacsony az életbiztosítások száma Magyarországon

Másfél millió életbiztosítás van a magyar piacon, amelyekből a biztosítók díjbevételeinek alig több mint fele származik - mondta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Gilyén Ágnes

felhívta a figyelmet arra is, hogy bár harmadik éve nő a biztosítási piac, Magyarország rendkívül el van maradva nemcsak a nyugat-európai, hanem a visegrádi országoktól is a biztosítások elterjedtségét, valamint az egy főre jutó biztosítási díjbevételeket tekintve. Még mindig nagyon alacsonyak például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjai, ugyanakkor a piac törvényei szerint előbb-utóbb egyensúlyba kell kerülniük a biztosítási díjaknak és a kárkifizetéseknek - fejtette ki a főosztályvezető. Gilyén Ágnes pozitívumként említette, hogy a magyarországi piacon a lakásbiztosítás elterjedtsége mintegy 72-73 százalék, ami jónak számít nemzetközi összehasonlításban, továbbá több mint 4,4 millió gépjármű-biztosítás van, ami a legnagyobb üzletág a biztosítások között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.