Közélet

A parlament is 1848-ra emlékezik

A parlament is 1848-ra emlékezik

2016. március 16., szerda
A parlament is 1848-ra emlékezik
Orbán Viktor; Semjén Zsolt

Az Országgyűlés a magyar zászló és címer napjára történő emlékezéssel kezdi meg mai ülését, amelyen a képviselők később a kormányt interpellálhatják, majd a csütörtöki szavazásokat készítik elő.

Az ülés 13 órakor kezdődik az 1848-as megemlékezéssel, amelyet fideszes képviselők kezdeményezésére fogadott el a parlament 2014-ben. Az erről szóló határozat szerint a magyar zászló és címer napját minden év március 16-án tartják az 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére. A napirend előtti felszólalásokat, majd az interpellációs időszakot követően hat előterjesztést tárgyalnak a képviselők, várhatóan a késő esti órákba nyúlóan. Egyebek mellett ekkor kerül terítékre az a két javaslat is, amelyekről csütörtökön várható szavazás. Az ebtenyésztést érintő törvénymódosítás elfogadása esetén az állam a továbbiakban kizárólag a magyar kutyafajták tenyésztését felügyelné, míg - szintén a Fidesz javaslatára - kikerülhet a polgári törvénykönyvből (Ptk.) és önálló jogszabályban kaphat helyet a behajtási költségátalány. Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése jövő hétfőn ér véget, azonnali kérdésekkel és kérdésekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.