Sport

Vízilabda: sikerrel vette a kaposvári akadályt a ContiTech Szeged Diapolo

Vízilabda: sikerrel vette a kaposvári akadályt a ContiTech Szeged Diapolo

2016. február 13., szombat
Vízilabda: sikerrel vette a kaposvári akadályt a ContiTech Szeged Diapolo
szeged_kaposvar28_gs_chilko_marton

Hétközi nemzetközi mérkőzését követően szombaton Kaposvárott játszott bajnokit a ContiTech Szeged Diapolo: Varga Péter együttese ha nem is könnyen, de legyőzte somogyi ellenfelét.

A hétközi, Brescia elleni Euro Kupa elődöntőjének visszavágóját követően Kaposvárott ugrott medencébe a szegedi férfi vízilabda csapata. Bár a hazaiak kétszer is vezetettek az első negyed alatt, Manhercz Krisztián fél perccel a negyed vége előtt lőtt gólja után azonban mégis a szegedieknél volt az előny. (2-3) A meccsen először volt kétgólos különbség Sánta találatát követően, de ebből fel tudott állni a Kaposvár a negyed közepére, azonban a Szeged erejét mutatja, hogy ez nem törte meg Varga Péter együttesét, Chilkó és Sedlmayer büntetőivel megint meglépett kettővel a Tisza-parti együttes. (4-6) A Kaposvár a folytatásban is ott lihegett a szegediek nyakán, többször is visszajött egy gólra, de a kulcspillanatokban a Szeged odatette magát, és a végére magabiztos, 11-8-as győzelmet aratott. Ez volt a ContiTech Szeged Diapolo hetedik sikere a honi pontvadászatban, a csapat legközelebb február 19-én 18.30-tól a BVSC-t fogadja az újszegedi sportuszodában.

Férfi vízilabda OB I, A csoport, 12. forduló

Kaposvári VK - ContiTech Szeged Diapolo 8-11 (2-3, 2-3, 2-2, 2-3)

Kaposvár, Kaposvári városi fürdő. vezette: Molnár Péter, Marnitz Miklós.

Kaposvár:

Krémer - Kovács O., Berta, Parezanovic 1, VINDISCH 3, Sántavy, Polovic 1. Csere: Palotás, Nikolov 2, Dobos, Juhász-Szelei 1.

Vezetőedző:

Berta József.

Szeged:

Meixner - Sánta 1, Sedlmayer 1, Kiss, Varga II Zs. 1, MANHERCZ K. 5, Kunac 1. Csere: Pellei, Palotás, Seman, Manhercz Á. 1, Chilkó 1.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Emberelőny:

7/3 ill. 9/2.

Ötméteres:

- . ill. 5/4.

Győzött az elvesztett elődöntő után a ContiTech Szeged Diapolo az OB I-ben.http://szegedma.hu/?p=609455

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.