Egészség

Virológus: a héten várható az influenza tetőzése

Virológus: a héten várható az influenza tetőzése

2016. február 24., szerda
Virológus: a héten várható az influenza tetőzése

Az influenzajárvány országosan várhatóan ezen a héten fog tetőzni, ezzel együtt még most is érdemes kérni az oltást - mondta az Országos Epidemiológiai Központ virológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Jankovics István

elmondta: míg jelenleg Európában az influenza A, addig Magyarországon a B vírus dominál. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy tavaly az országban a B vírus háttérbe szorult, nem tudott nagy járványt okozni, ezért mostanra megnőtt rá a fogékonyság, főként a gyermekeknél. A mostani járványban a leginkább a 15 év alattiak érintettek, utánuk a 15-31 éves korosztály, a legkevésbé pedig az idősebbek. A járvány országosan ezen a héten fog tetőzni - mondta a virológus, hozzátéve: még most is érdemes oltást kérni, főként a krónikus betegségben szenvedőknek, ugyanis a súlyosabb, akár halálos esetek a járvány végén szoktak előfordulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.