//

Városi területeket vesz az egyházmegye a stadionépítéshez

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jogi_biz_ules01_gs

Egyhangúlag támogatta a jogi bizottság az egyházmegye által építendő stadionhoz szükséges önkormányzati területek értékesítését. A három helyrajzi szereplő földterületekért a Szeged-Csanádi Egyházmegye 15,4 millió forintot fizet a városnak.

Jóváhagyta a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye megvásároljon három önkormányzati földrészt, amire a Dorozsmai út mellé tervezett stadionépítés miatt van szükségük. A reggel fél nyolckor kezdődő bizottsági ülésen a szavazásra már mind a kilenc tag megérkezett, és egyöntetűen támogatták az adásvételi szerződés megkötését. Az ülésen egy apró pontatlanságra is felhívták a figyelmet, míg Binszki József (DK) elnök számára az nem volt egyértelmű, hogy a három helyrajzi számon található önkormányzati földterületeknek csak egy-egy kis részét kívánja megvásárolni a stadiont építtető egyházmegye. Az összességében mintegy 3000 négyzetméternyi területért 15,4 millió forintot fizet a szegedi önkormányzatnak az egyházmegye.

Még 2014 májusában nyilvánította kiemelt beruházássá a kormány a Dorozsmai út mellé tervezett stadiont, ennek értelmében a Dorozsmai út–Körtöltés–Bajai út–Városgazda sor–Méntelepi-Fehér-tó által határolt területen minden olyan hatósági ügy kiemelt jelentőségű lett, amely a Szeged, Dorozsmai úti labdarúgó-stadion megvalósításához, használatbavételéhez szükséges. Akkor arról írtunk, hogy talán már tavaly nyáron megkezdődhetnek a munkálatok. Portálunknak Kiss-Rigó László püspök is azt nyilatkozta, hogy 2016-ban már az új létesítményben játszhat a Szeged 2011 – Grosics Akadémia, ám erre még várni kell.

jogi_biz_ules02_gs

Legutóbb tavaly decemberben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette ki, hogy jóváhagyta a kormány a Dorozsmai útra tervezett új szegedi futballstadiont, így megépülhet a volt Napfény kemping helyén a várva várt aréna.

Botka László polgármester 2014 októberében kijelentette: “én eddig is és ezután is mindent támogatok, ami Szegeden beruházás és építkezés”. Még abban az évben a novemberi közgyűlésen az új futballstadion építéséhez szükséges hozzájárulást 28 igen és 1 nem (LMP) mellett adták meg.

A stadionépítésre egyébként még 2012-ben nyert TAO-támogatást a Szeged 2011 Kft., a cég tulajdonosa a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Az előzetes tervek egy 6000 férőhelyes, később bővíthető lelátójú arénáról szóltak, melyre több mint 2 milliárd forintnyi TAO-pénzt nyert az egyházmegye cége.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye 15,4 millió forintot fizet a városnak három földterületért, amire a stadionépítéshez szüksége van.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=605635

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 1.

Előző sztori

Orbán Indonéziában: nincs olyan hely, ahol a magyarok ne tudnának jó üzleti kapcsolatot kialakítani

Következő sztori

Betárazott fegyverekkel érkezett Röszkére