Bulvár

Vádemelés a migránsokat gépkocsiba zsúfoló szerb embercsempésszel szemben

Vádemelés a migránsokat gépkocsiba zsúfoló szerb embercsempésszel szemben

2016. február 2., kedd
Vádemelés a migránsokat gépkocsiba zsúfoló szerb embercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 2015. július 1-én követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott még Szerbiában megállapodott ismeretlen megbízóival abban, hogy a szerb-magyar államhatár magyar oldaláról mások által illegálisan Magyarországra juttatott migránsokat fog Ausztriába szállítani. A megállapodás szerint ezért 500 Eurót kapott volna megbízójától, amint visszatér Szerbiába. A fenti egyezséget követően a vádlott 2015. július 1-én az éjjeli órákban megjelent a tompai határátkelőhelynél, ahol egy őrzött parkolóban már előre előkészített állapotban várta őt egy gépkocsi, amellyel Mórahalom külterületére hajtott. Itt egy előre megbeszélt helyen 32 afgán állampolgárt vett fel a gépjárműbe azért, hogy őket Bécsbe szállítsa. Röviddel az elindulást követően a rendőrség járőrei a röszkei úton intézkedés alá vonták a vádlott által vezetett személygépkocsit, majd a vádlottat őrizetbe vették. A vádlott által vezetett gépkocsi rakterét előzetesen átalakították, azokra lélegző nyílásokat vágtak, azonban ezen átalakítások teljesen hatástalanok voltak a levegőcsere szempontjából. A gépjármű raktere érdemi szellőzéssel szinte nem is rendelkezett, melyre figyelemmel mintegy 20 perc elteltével már jelentkeztek volna az oxigénhiány tünetei. Az időjárási viszonyokra is tekintettel fennállt továbbá a túlmelegedés és a hőguta kialakulásának veszélye is. A raktérben kb. 15 perc elteltével már nagyon meleg volt, az utasok nehezen tudtak lélegezni, melyekre figyelemmel a rosszulléteken túlmenően pánikrohamokkal is számolni kellett volna. A sötét, levegőtlen raktérben a kényelmetlen testhelyzet és a zsúfoltság miatti jelentős mozgáskorlátozottság már az utazás megkezdésétől számított 10-15 perc után jelentős testi, lelki gyötrelemmel járt. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádlottat a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.