Közélet

Vádemelés a migránsokat és kábítószert is csempésző román férfivel szemben

Vádemelés a migránsokat és kábítószert is csempésző román férfivel szemben

2016. február 15., hétfő
Vádemelés a migránsokat és kábítószert is csempésző román férfivel szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki 2015. augusztus 22-én követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott a bűncselekményt megelőzően néhány nappal megállapodott egy ismeretlenül maradt társával abban, hogy a kölcsönösen kialkudott ellenérték fejében a szerb-magyar határ térségéből az országba illegálisan bejutott és más embercsempészek által becsempészett migránsokat szállít Németországba. A vádlott a megállapodásnak megfelelően fenti napon éjfélt röviddel követően egy kisteherautóval az államhatárhoz autózott, majd Mórahalom térségében felvett a gépkocsiba 21 szír, 5 iráni és 2 iraki állampolgárt. Röviddel azonban azt követően, ahogy elindultak, a rendőrök a gépkocsit igazoltatták és a vádlottat őrizetbe vették. Az alig 13 köbméter légterű raktérben levegőcsere nem volt biztosítva és mintegy 40 perc elteltével már légzési nehézségek léptek volna fel. Ugyanezen időtartamra már olyan jelentős és testi és lelki gyötrelemmel járt volna az utazás a pszichés eredetű rosszullétek mellett is, amellyel összefüggésben megvalósult volna a raktérbe zárt utasok sanyargatása. Mindezeken túlmenően vádlott táskájából amfetamin származékokat foglalt le a nyomozó hatóság, amely kábítószernek minősül, illetve ugyanezt vádlott vizeletéből is ki lehetett mutatni. Az ügyészség a vádlottat a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével, továbbá kábítószerrel visszaélés vétségével és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétéségével vádolja. A vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.