Közélet

Vádemelés a baksi emberölés kísérlete ügyében

Vádemelés a baksi emberölés kísérlete ügyében

2016. február 17., szerda
Vádemelés a baksi emberölés kísérlete ügyében

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a baksi nővel szemben, aki 2015. augusztus 16-án követett el bűncselekményt egy ismerős férfi sérelmére, aki egyébként magatartásával szintén bűncselekményt valósított meg.

A vádirat szerint a vádlottak egy községben nőttek fel, gyermekkoruk óta ismerték egymást. Mindkét vádlott a fenti napon a kora reggeli óráktól kezdődően a Bakson található kocsmákban alkoholt fogyasztott, melynek hatására a kora délelőtti órákra ittas állapotba kerültek. Ennek hatására a főutcán egy élelmiszer bolt előtt összeszólalkoztak, kölcsönösen szidalmazták egymást, melynek során az első rendű vádlott leköpte a másodrendű vádlottat, aki ezt követően több alkalommal megütötte az első rendű vádlott fejét. Ezt követően egymástól elváltak, majd az első rendű vádlott egy boltban alkoholt vásárolt és azt fogyasztotta el, miközben a másodrendű vádlott életének kioltására irányuló kijelentéseket tett, amelyet alátámasztandó, egy kést is elővett. Ekkor a bolt alkalmazottai a kést még el tudták venni a hölgytől, majd hazaküldték a vádlottat. Az első rendű vádlott ezután hazament, átöltözött, majd magához vett egy kést azért, hogy arra szüksége lehet, ha a másodrendű vádlottal ismét találkozna. A község központjában délután 2 óra körül a másodrendű vádlott egy padon feküdt, amikor az első rendű vádlott hozzálépett és azon kijelentés kíséretében, hogy megöli a férfit, a padhoz lépett és a másodrendű vádlott feje mögé állt. Ezt követően az első rendű vádlott a karjával hátulról átkarolta a másodrendű vádlott nyakát és a kést a férfi nyakához szorítva közben a fülébe azt súgta, hogy „itt döglesz meg”. A másodrendű vádlott felriadt és észlelve a nő cselekvőségét, védekezésképpen megfogta az első rendű vádlott kést tartó csuklóját és azt próbálta magától eltolni. Erre válaszul az első rendű vádlott még nagyobb erővel próbálta a vádlott nyaka felé húzni a kést, majd közöttük dulakodás alakult ki, melynek során a másodrendű vádlott nyakán és kezén a védekezéssel összefüggésben 8 napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek, majd sikerült magát a férfinak a nő szorításából kiszabadítania és a padról felkelnie. Ezt követően az első rendű vádlott a cselekvőségével felhagyott. A Csongrád Megyei Főügyészség az első rendű vádlottat emberölés bűntettének kísérletével, míg a másodrendű vádlottat a délelőtti órákban az első rendű vádlott sérelmére elkövetett garázdaság vétségével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. Az első rendű vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.