Bulvár

Török fegyvercsempészt helyeztek előzetesbe Szegeden

Török fegyvercsempészt helyeztek előzetesbe Szegeden

2016. február 4., csütörtök
Török fegyvercsempészt helyeztek előzetesbe Szegeden

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a török férfit, aki január 30-án követett el bűncselekményt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi délután 3 óra körül jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A gépjármű tételes átvizsgálása során előkerült egy lőfegyver a hozzá tartozó póttárral, továbbá 31 darab lőszerrel, valamint egy forgótáras lőfegyver a hozzá tartozó 5 darab lőszerrel. Mindkét fegyver betárazott állapotban volt. A fegyverek lőfegyvernek, míg a lőszerek lőszernek minősülnek a vonatkozó jogszabályok szerint, melyekre engedéllyel a vádlott nem rendelkezett, ahogyan az ország területére történő behozatalhoz, vagy az ország területén történő átszállításhoz sem. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére, melynek helyt adva a Szegedi Járásbíróság elrendelte 1 hónapi időtartamra a gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság végzése jogerős. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.