Kultúra

Szombaton este a Kurina Kornél Trió lép fel az Alföldi Galériában

Szombaton este a Kurina Kornél Trió lép fel az Alföldi Galériában

2016. február 11., csütörtök
Szombaton este a Kurina Kornél Trió lép fel az Alföldi Galériában
0213_Kurina_plakat_A3_vegleges_webes

Igazi zenei csemegét tartogat Vásárhely krónikás festője, Fodor József (1935-2007) festőművész emlékkiállításának utolsó estéje: február 13-án, szombaton 19 órai kezdettel az improvizatív jazzgitáros, Kurina Kornél és zenészbarátai lépnek fel az Alföldi Galériában.

A januárban indult Kép-Zene Szalon sorozat folytatásaként a népzene és a jazz keresztezésének különleges hangulatát élhetik meg az Alföldi Galériába szombat este ellátogatók.

Fodor József

festőművész tárlatának finisszázsán a Kurina Kornél Trió ad koncertet a Kossuth téri kiállítóhelyen. A jazz formáció névadója és vezetője a neves délvidéki Kurina zenészdinasztia tagja. A rögtönző és magával ragadó előadásmódjáról ismert gitáros olyan magyar és külföldi sztárokkal játszott és játszik együtt, mint

Lakatos Róbert

, a Látó testvérek,

Joe Murányi

vagy

George Benson

. A február 13-i fellépésen

Kurina Kornél

partnere a virtuóz jazz tromibitás,

Vlada Krnetić

lesz; a Labánybene 27 harsonásaként és a Storyville szaxofonosaként ismert

Hegyi Viktor

ezúttal nagybőgőn kísér. A Záróakkord címet viselő esten a múzeum munkatársai rendhagyó tárlatvezetéssel és kvízjátékkal várják a látogatókat. A legvásárhelyibb festőnek is nevezett Fodor József minden eddiginél átfogóbb, közel másfélszáz alkotását felvonultató tárlatát február 14-én vasárnap tekinthetik meg utoljára az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.