Közélet

Százkilencvenhat ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Százkilencvenhat ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

2016. február 22., hétfő
Százkilencvenhat ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Százkilencvenhat ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a bíróság öt vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, a kiutasítás mellett, 135 vádlottat egy évre, ötvenhármat két évre, egyet három évre kiutasított Magyarország területéről. Egy vádlottat határzár megrongálásának bűntette miatt sújtott felfüggesztett szabadságvesztéssel a bíróság. A vádlottak - akik többsége marokkói, algériai, pakisztáni, iráni vagy koszovói állampolgárságúnak vallotta magát - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre. A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok - egy ügy kivételével, amelyben az ügyész súlyosításáért fellebbezett - jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását. A szóvivő kitért arra, hogy az elmúlt héten a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra 17 menekültügyi kérelemmel kapcsolatos beadvány érkezett. A folyamatban lévő ügyek közül kilenc hatályon kívül helyezéssel, míg egy-egy megszüntetéssel, illetve elutasítással fejeződött be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.