Bulvár

Rendőrök jöttek a szomszédokat zaklató dorozsmai testvérpárért (FRISSÍTVE)

Rendőrök jöttek a szomszédokat zaklató dorozsmai testvérpárért (FRISSÍTVE)

2016. február 26., péntek
Rendőrök jöttek a szomszédokat zaklató dorozsmai testvérpárért (FRISSÍTVE)
dorozsma_szabo_balint13_gs

Pénteken reggel rendőrök jelentek meg annak a dorozsmai testvérpárnak a házánál, akik évek óta zaklatják, molesztálják szomszédaikat. A gondnokság alatt álló Szűcs Ferencet az ópusztaszeri pszichiátriára vitték.

Pénteken 9 óra tájban három autóval érkeztek a Széksósi úti Szűcs testvérekhez a rendőrök, az egyik autóból - a szemtanúk elmondása szerint - sisakos kommandósok szálltak ki. Mivel a 71-es szám alatt lakó testvérpár nem nyitott ajtót a rendőri felszólítás ellenére sem, a padlás felől hatoltak be az épületbe, s körülbelül 15-20 perc után kivezették Szűcs Ferencet. A cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló férfit mentők vitték el, információink szerint egyenesen az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonba szállították. Szűcs Imre azonban nem tartózkodott otthon, ő hazaérve szembesült azzal, hogy testvérét elvitték. Dühében sörösüvegekkel dobálta meg a szomszédok házát, akik rendőrt hívtak. Végül Kiskundorozsma központjában találtak rá, tajtékzott a dühtől és zaklatta a járókelőket. Úgy tudjuk, szabálysértési eljárás indult ellene, s az illetékes gyámhivatal is felvette a kapcsolatot a rendőrökkel, hogy kezdeményezzék a gondnokság alá helyezést.

Mindkét érintett gyámügyi eljárás alatt - a Csongrád Megyei Kormányhivatal közleménye

"Mindkét érintettel kapcsolatban gyámügyi eljárás van folyamatban, melynek szabályait jogszabályok rögzítik. A testvérpárral kapcsolatban folyamatosan érkeztek bejelentések a gyámhivatalhoz. Az egyik érintettet a Szegedi Városi Bíróság cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte. Az állapotára tekintettel a hivatásos gondnok kérte a gondnokság alá helyezett személy pszichiátriai otthonba sürgősséggel történő felvételét. Az együttműködést a személy megtagadta. Az otthonba történő felvételéhez szükséges előgondozást is meghiúsult, mivel azt csak egészségügyi intézménybe történő beszállítása útján lehetett volna elvégezni. 2015-ben büntetőeljárás indult ellene, melynek keretében elvégezték a büntetőeljárás során elrendelt elmeorvos szakértői vizsgálatot. Lényegében bevitték a Pszichiátriai Klinikára, ahol alkalom nyílt az otthonban történő elhelyezéséhez szükséges előgondozásra is. A pszichiátriáról a vizsgálat elvégzése után otthonába bocsátották, nem tartották szükségesnek kórházban történő gyógykezelését. 2016. február 23-án érkezett meg a Szeged Járási Hivatal Gyámügyi Osztályára az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonból a behívó arra vonatkozóan, hogy van szabad helyük és tudják fogadni. Ma reggel 9 óra körül a hivatásos gondnok rendőri kísérettel, a mentőszolgálat segítségével szállította az érintett személyt a II-es kórház pszichiátriai osztályára. A szükséges szűrővizsgálatokat (tüdőszűrés, laborvizsgálatok) elvégezték rajta. Az eredmények megérkezéséig a kórházban marad. Amennyiben a vizsgálatok negatívak, beszállítják az Ópusztaszeri Pszichiátriai Otthonba, ahol elhelyezésre kerül. A másik érintett gondnokság alá helyezése folyamatban van. A gyámügyi osztály ügyintézője idézést küldött részére, továbbá megkereste a Pszichiátriai Klinikát a perindításhoz szükséges szakorvosi vizsgálat elvégzése érdekében. A vizsgálatok elvégzését csak önkéntesen teljesítheti, arra nincs jogszabályi felhatalmazás, hogy kényszerintézkedés igénybevételét foganatosítsa hivatalunk. Amennyiben a gyámügyi osztály idézésének - melyet meghallgatása érdekében küldött ki -, az idézett személy nem tesz eleget, akkor rendőrség útján történő elővezetésére fog sor kerülni. Fontos tudni, hogy Pszichiátriai Klinikára csak abban az esetben lehet sürgősséggel beszállítani bárkit, ha ön- és közveszélyes állapotát észlelik. Ebben az esetben a mentőszolgálat - szükség esetén rendőri karhatalommal - tud beavatkozni" - írja portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Korábban írtuk

A Széksósi úti lakók kálváriájáról a renitens testvérpárral

hírportálunkon is beszámoltunk

. Szűcsék már több mint tíz éve megkeserítik a helyiek életét, akik aláírásgyűjtésbe kezdtek az áldatlan állapot felszámolása érdekében. A rendőrség péntek reggel 9 óra körül több autóval vonult ki a helyszínre, úgy tudjuk, elvitték a terrorizáló testvárpárt.

Rendőrök vitték el a dorozsmai testvérpárt, akik évek óta tartják rettegésben szomszédaikat. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612783

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.