Kultúra

Pöttyös Panni a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában

Pöttyös Panni a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában

2016. február 5., péntek
Pöttyös Panni a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában
somogyi_konyvtar01kf

A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárának családi délelőttjén mutatják be a Pöttyös Panni című zenés mesejátékot, a fővárosi Szabad Ötletek Színháza (SZÖSZ) előadásában.

A mesejáték ajánlója szerint „Pöttyös Panni Meseország legkíváncsibb kislánya”, akinek egy varázslatos kulcs segítségével minden kívánsága teljesül. Eljut a világűrbe, találkozik a „bolondos szerszámokkal”, bekukucskál múltba és jövőbe, igaz barátra lel Petiben. Kalandozásai végén pedig ráébred, hogy „a barátságnál, a szeretetnél, az otthon melegénél és Imama sütijénél nincs fontosabb a világon...” A műsor február 6-án, szombaton 10 óra 30 perckor kezdődik. A Szabad Ötletek Színháza 2000-ben alakult meg Budapesten. Első produkciójuk (Karinthy örök…) sikere után Örkény, Arany, Petőfi, Ady, Radnóti műveivel léptek színpadra. Gazdagítva a műfaji sokszínűséget, repertoárjuk operett-, musical- és kabaré-előadásokkal bővült, így műsorkínálatukkal még szélesebb közönségréteget tudtak megszólítani. A gyermekeket meseelőadásokkal vonzották a SZÖSZ nézőterére. Az Aladdin és a csodalámpa, Mekk mester menyegzője, Pocahontas és más produkciók sikere nyomán a színház arculatát mindinkább a mesejátékok és -musicalek határozták meg. A gyermekelőadások palettáján Pöttyös Panni társaságában Mézga Géza, Misi mókus, Kukori és Kotkoda, valamint a Mikulás és a krampusz is színesíti a választékot. Utazószínházként bejárják az egész országot, idén februárban föllépnek többek között Székesfehérváron és Szegeden is. A Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárának rendezvénye az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével kiírt, Családbarát ország 2015 című pályázat révén valósul meg. Az „...és boldogan élnek, míg meg nem halnak” elnevezésű pályázati programsorozat célja, hogy alkalmat teremtsen tartalmas családi együttlétekre, szülők és gyerekek lelki egészségének megőrzésére, a család belső harmóniájának erősítésére. A szegedi Somogyi-könyvtár központja és fiókhálózata 2015. november elejétől 2016. február végéig majd félszáz, a családok együttműködését támogató programmal várja a kicsiket és nagyokat.

somogyi_csalad_logo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.