Közélet

Pelczné Gáll Ildikó: zéro tolerancia a nők elleni erőszakkal szemben

Pelczné Gáll Ildikó: zéro tolerancia a nők elleni erőszakkal szemben

2016. február 4., csütörtök
Pelczné Gáll Ildikó: zéro tolerancia a nők elleni erőszakkal szemben

A kölni szilveszter éjszakai erőszaksorozat kapcsán szólalt fel szerda este Strasbourgban Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke a nők ellen nyilvános helyen végrehajtott szexuális zaklatás és erőszak megszüntetése témájában rendezett vita keretében. A néppárti politikus plenáris hozzászólásában rámutatott: az európai társadalom egy új típusú, szervezett erőszakkal szembesül, mely begyűrűzött az Unióba, s legkiszolgáltatottabb vesztesei a gyermekek és a nők.

"A szervezett erőszak önmagában is mindig félelmet kelt, különösen ha hagyjuk, hogy ezt tegye. Az erőszakkal szemben mindenféleképpen fel kell lépni a zéro tolerancia jegyében" – mutatott rá felszólalásában a fideszes politikus.

Pelczné Gáll Ildikó

kiemelte: tegnap még távolinak tűnő túlkapások ma már kegyetlenül közel kerültek hozzánk. A néppárti politikus szerint egy új típusú erőszakkal állunk szemben, amely a fiatal nőket és lányokat érinti leginkább. "Hatékony intézkedésekre van szükség, nem pedig agyonhallgatásra" – figyelmeztetett az EP alelnöke. Felszólalásában felfoghatatlannak nevezte, hogy a kölni polgármester – aki azt javasolta, hogy a nők tartsanak karnyújtásnyi távolságot, rövid szoknyát ne hordjanak és parfümöt se használjanak – miért a nők meghunyászkodásában látja a megoldást. Pelczné Gáll Ildikó szerint a kölni erőszakoskodók pontosan tudták, hogy hol a határ, csak próbálgatták, meddig mehetnek el. „Az európai keresztény kultúrában a nőket mindig is kitüntetett tisztelet övezte, és ezt nem adhatjuk fel” – zárta felszólalását a fideszes EP-képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.