Közélet

Ötszázmilliót ad a kormány az új pécsi sportközpont előkészítő munkálataira

Ötszázmilliót ad a kormány az új pécsi sportközpont előkészítő munkálataira

2016. február 18., csütörtök
Ötszázmilliót ad a kormány az új pécsi sportközpont előkészítő munkálataira

A Modern városok program keretében ötszázmillió forintot biztosít a kormány az új pécsi sportközpont és élményfürdő megtervezésére, engedélyezésére és előkészítő munkálataira - közölte Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón.

A képviselő elmondta, az új létesítményt a felépülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia szomszédságában tervezik megvalósítani.

Csizi Péter

emlékeztetett arra, az új sportközpont megvalósításáról a pécsiekkel történt konzultáció után döntöttek, amelynek keretében mintegy ötezer család mondta el véleményét. Ennek eredményeként került Pécs - tömegsportot és utánpótlás-nevelést is kifejezetten ösztönző - fejlesztési tervei közé az élményfürdő megvalósítása - mondta. Hozzátette, a város lakói a tervezés ideje alatt is elmondhatják véleményüket az új sportcentrumról, hogy az a helyi igényeknek megfelelően épüljön fel. Csizi Péter kitért arra: az új létesítmény terveinek elkészítése és az engedélyek megszerzése után "amilyen gyorsan csak lehet" megindítják a kivitelezést. Tavaly februárban a baranyai megyeszékhely önkormányzata minden pécsi háztartásba egy tizennégy kérdést tartalmazó ívet juttatott el azért, hogy a helyiek segítségével jelölhessék ki Pécs fejlesztési irányait a 2020-ig a városba érkező európai uniós fejlesztési források felhasználásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.