Közélet

Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő

Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő

2016. február 28., vasárnap
Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő

A magyar miniszterelnök által felvázolt "szabad nemzetek Európájának" víziója korántsem Európa-ellenességet, vagy idegengyűlöletet takar, hanem reális helyzetfelismerésre alapozva épp az európai értékeket és a civilizációt, illetve a jogrend védelmét helyezi előtérbe a tömeges illegális bevándorlás lesújtó tapasztalataival szemben - írta kommentárjában a Nézőpont Intézet vasárnap, Orbán Viktor évértékelő beszéde után.

Az intézet szerint a miniszterelnök nemcsak a magyar és a régiós polgárokhoz, hanem a még realistán gondolkodó nyugati polgárokhoz is szólt, jelezve, hogy létezik európai megoldás a bevándorlás megállítására, ami nem más, mint a magyar modell. Az összegzés kiemelte: a magyar kormányfő minden eddiginél nyíltabban hirdette meg, hogy meg szeretné változtatni Brüsszelt, mert az Európai Unió gyenge védelmének oka nem a külső fenyegetés, hanem az európai elit hiányzó szándéka. Mindez nem előzmények nélküli a Nézőpont szerint, a határozott bevándorlás-politika már a nyári tusványosi beszédben is központi szerepet kapott. Azóta nemzeti egység alakult ki Magyarországon a kormányzat bevándorlás-politikája mögött, sőt a régiós partnerek és a visegrádi államok is az ország mellett állnak e kérdésben - fejtette ki az intézet. Az elemzés szerint mára bebizonyosodott, hogy a tavalyi migrációs hullám nem átmeneti népmozgás volt, az idei évre még a tavalyinál is komolyabb bevándorlási nyomásra lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.