Közélet

Mintegy 11 százalékkal nőtt a magyar légtér forgalma 2015-ben

Mintegy 11 százalékkal nőtt a magyar légtér forgalma 2015-ben

2016. február 15., hétfő
Mintegy 11 százalékkal nőtt a magyar légtér forgalma 2015-ben

Mintegy 11 százalékkal nőtt a magyar légtér forgalma 2015-ben, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. munkatársai több mint 730 ezer légi járművet kezeltek az elmúlt évben - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.

A számokról

Szepessy Kornél

vezérigazgató beszélt a cég partnertalálkozóján Budapesten, amelyen a magyar légiforgalmi irányítás száz éves évfordulójáról is megemlékeztek. A közlés szerint a vezérigazgató elmondta még, hogy a növekvő forgalmat csak folyamatos fejlesztések mellett lehet a repülésbiztonság megőrzése mellett biztosítani.

Boros Anita

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a HungaroControl a nemzetközi légiforgalmi irányítás egyik élenjáró szolgáltatója lett, a technológia és az infrastruktúra területén is óriási fejlesztéseket hajtott végre. A rendezvényen a HungaroControl díjat adott át a cég egyik beszállítójának, a Frequentisnek, szakmai partnerüknek, a Mileridge Kft.-nek, illetve ügyfelüknek, az Emirates légitársaságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.