Közélet

Mindenkinek olyan szülőket, mint Botka Lászlónak! – végigböngésztük a szegedi vagyonnyilatkozatokat

Mindenkinek olyan szülőket, mint Botka Lászlónak! – végigböngésztük a szegedi vagyonnyilatkozatokat

2016. február 1., hétfő
Mindenkinek olyan szülőket, mint Botka Lászlónak! – végigböngésztük a szegedi vagyonnyilatkozatokat
kozgyules29kf

Botka László városvezető két budapesti lakást is kapott ajándékba 2015-ben, egyiknek felerészben tulajdonosa. Volt, aki lakást, autót vett, többen jelentősen növelték megtakarításaikat, Hüvös László viszont már nem rendelkezik gépjárművekkel, és a korábbi bevallásaiban szereplő ingatlanoknak is „csak” haszonélvezője immár.

Akárcsak

tavaly

, most is megnéztük, vajon miként is változott a szegedi önkormányzati képviselők vagyoni helyzete.

A bevallásokat egyébként immár az önkormányzat honlapján is bárki kedvére böngészheti

, de ezúttal is egy csokorba szedtük a változásokat. Öt képviselő külön dicséretet is érdemel tőlünk,

Kozma József

és

Lauer István

már az előző évben is gépelve töltötte ki a bevallását, most viszont már

Kardos Irén

,

Szondi Ildikó

és

Nagy Sándor

kézírását sem kellett kisilabizálnunk. Voltak olyan képviselők, akiknek nem változott a vagyoni helyzetük, de találtunk olyat is, aki 2014-ben vett egy autót, amit már nem leltünk a mostani bevallásában, viszont tavaly vett egy másikat. Lakás- és telekvásárlással, gyarapodó megtakarításokkal is találkoztunk, s akadt akinek a havi jövedelme nőtt százötvenezer forinttal.

Botka László polgármester (MSZP):

kozgyules01_gs

Immár nem kettő, hanem négy ingatlanban rendelkezik tulajdonrésszel Szeged polgármestere, a szegedi lakás és a szuha-mátraalmási üdülő mellett a szüleitől ajándékozás útján két fővárosi társasházi lakással gyarapodott ingatlanvagyona. Egy 95 négyzetméteres V. kerületi lakás felerészben került a tulajdonába, míg a XIII. kerületben egy 48 négyzetméteres lakást kapott ajándékba. Nagy értékű ingósággal továbbra sem rendelkezik a szocialista politikus vagyonbevallása szerint, vagyis nincs gépkocsi a nevén, de értékpapírban elhelyezett megtakarítással sem rendelkezik, mint ahogy takarékbetéttel sem. Továbbra is 4,5 milliónyi készpénze van, míg pénzintézettel szembeni követelése 36-ról 38,5 millióra növekedett.

Solymos László alpolgármester(MSZP):

759 négyzetméteres telken egy 148 négyzetméteres lakóházat és egy harminc négyzetméteres garázst tulajdonol felerészben, pénzintézeti számlakövetelése közel egymillióval nőtt, s harminc ezer forint híján eléri hatmillió forint. Idén is csökkentette banki hitelét 5 millió 353 ezer forintról 4 millió 530 ezerre. Havi bruttó jövedelme 692 ezer 440, továbbá 100 ezer 964 forintnyi költségtérítés jár neki.

kozgyules18kf

Nagy Sándor alpolgármester (Együtt):

Továbbra is egy szegedi és egy kunszentmártoni ingatlanban vannak tulajdonrészei 50, illetve 25 százalékos arányban, az utóbbinál azonban pontosított, nem 1983-ban, hanem 1985-ben örökölte. Hűséges Opel Astrájához is, amit 2010-ben vásárolt. Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítása meghaladja a 2,9 millió forintot, a tavalyi bevallása szerint ez 2,3 millió forintot tett ki. Takarékbetétben tartott összegét 2,5-szeresére növelte, 1 millió forint helyett már 2,5 millió a megtakarítása. Pénzintézeti számlakövetelése 256 ezer 600 forintról 615ezerre nőtt. Magánszemélyekkel szembeni tartozása még mindig félmillió forint. Alpolgármesterként bruttó 673 ezer 90 forint tiszteletdíj, 100 ezer 963 forint költségtérítés és 23190 forint nyelvpótlék illeti meg. Az MMI Tanácsadó Kft.-ben 8%-os tulajdoni érdekeltsége van, ami 3%-kal nőtt a tulajdoni érdekeltség keletkezéskori arányához képest.

Szentgyörgyi Pál alpolgármester(MSZP):

Szegeden lévő lakása és Makón található családi háza továbbra is megvan, a 2010-ben vásárolt Ford személygépkocsijától viszont úgy tűnik, hogy megvált. Szentgyörgyi két életbiztosítása továbbra is 4 millió forintot tesz ki, önkéntes nyugdíjbiztosítása 600 ezer forinttal 6,8 millióra nőtt. Takarékbetétben őrzött megtakarítása 9,7 millió forintra nőtt, a tavalyi 9,5 millióról, a más szerződés alapján fennálló pénzkövetelés összege még mindig hatmillió forint. Az alpolgármesteri tisztségéért bruttó 679 ezer 090 forintot keres, továbbá őt is megilleti 100 ezer 964 forint költségtérítés.

Berkesi Ottó (DK):

kozgyules_varosi05_gs

Friss vagyonbevallása szerint új ingatlant vagy éppen gépjárművet nem vásárolt a DK-s képviselő, lakáskasszában mintegy 1,4 milliója van, egy másik biztosításának összege tavalyhoz képest 1,9-re 2,15 millióra emelkedett. Ezen felül takarékbetétben is van pénze, de immár nem mindössze 5, hanem 56 ezer forintja. Pénzintézeti számlakövetelése 820 ezer forintról mintegy egymillióra nőtt, devizában pedig maradt a hozzávetőleg 93 ezer forint. Hiteléből viszont törlesztett, a tavalyi valamivel több mint 2 millió forinttal szemben a mostani vagyonnyilatkozatában 1 millió 204 ezerre apadt. Magánszemélyekkel szembeni tartozása pedig 100 ezer forint, ez új elem vagyonbevallásában. A Szegedi Tudományegyetem oktatói bére nem emelkedett, továbbra is 319 200 forintot keres, míg egyéni vállalkozásából eseti jelleggel van bevétele, ám ez már nem 140 ezer forint, hanem 350. Új elemet is találtunk bevételei között, az ELI-től havonta 62 ezer forintot kap FB-tagságáért.

Binszki József (DK):

A jogi bizottság elnöki tisztét betöltő politikus vagyonnyilatkozatában egy új ingatlan szerepel, felerészben továbbra is tulajdonosa egy újszentiváni magánháznak, haszonélvezője egy szintén újszentiváni lakóháznak, míg 2015-ben egy szegedi 86 négyzetméter alapterületű lakást szerzett tartás jogcímen. Továbbra is a 2006-ban lízingelt Škoda Superb és a 2008-ban pedig vásárolt Harley Davidson szerepel nyilatkozatában. Megvan továbbra is mindhárom életbiztosítása, ezek névértéke valamennyit emelkedett, 900 ezerről 1 millióra, 1,25-től 1,3-ra, illetve 700 ezerről 800 ezer forintra. Akárcsak tavaly, most is 3 milliónyi készpénzt tüntetett fel vagyonbevallásában, szerződés alapján fennálló pénzkövetelése pedig továbbra is 2 millió forint. Egy 13 milliós hitelnek fele része terheli továbbra is, magánszemélyekkel szembeni tartozása 1,8 millió forintról 1 millió forintra csökkent. Ügyvédként is dolgozik, ebből EVA osztalékot kap, szolgálati járadékot is kap a magyar államtól, ami 2014-re vonatkozó bevallása szerint havi 279 ezer forint volt, idén azonban nem jelölte meg az összeget. Továbbra is tagja az SZKT felügyelőbizottságának, ezért havonta további bruttó 38 ezret keres, ennek összege nem emelkedett.

Farkas László (KDNP):

Egy 52 négyzetméteres társasházi lakást is magáénak tudhat Farkas László szegedi lakása mellett, ez az egyik új elem a 215-ös évre vonatkozó bevallásában továbbá az, hogy befektetési alapban 8 milliója van, illetve 2 millió forintnyi készpénze. Kevesebb nyugdíjat kap viszont, havi 225 ezer forint helyett 210-et kap nyugalmazott államtitkárként.

Haág Zalán (KDNP):

kdnp_sajttaj02kf

Lakástakarékban 831 ezer forintja van a kereszténydemokrata politikusnak, takarékbetétben 5,1 millió forintos megtakarítással is rendelkezik, illetve 500 ezer forint készpénzzel. Ezen felül 3 milliós pénzkövetelése van. Hitelállománya valamelyest most csökkent 8,2-ről 8 millió forintra, magánszemélyekkel szembeni tartozása viszont tovább növekedett, immár 4,6 helyett 6,2 millióval tartozik. Önkormányzati képviselőként – akárcsak az előző évben – bruttó 141 ezer forintot keres, a KDNP megyei szervezőjeként pedig szintén havi bruttó 120 ezer forintot kap. A Partiscum Press Kft. ügyvezető tulajdonosaként eseti jelleggel 600 ezer forintot keres, akárcsak a megelőző években, egyetemi oktatóként viszont valamivel több bevétele van, éves szinten bruttó 96 ezer helyett immár 144 ezer forint szerepel vagyonbevallásában. A Szegedi Vízmű Zrt. FB-tagja továbbra is, ezért ugyanannyit kap, mint tavaly, konkrétan havi bruttó 53 ezer forint.

Szondi Ildikó (MSZP):

Egy Suzukit vásárolt 2015-ben Szondi Ildikó, erre cserélte a 2005-ös Opeljét. Örökségként OTP Kincstárjegy szerepelt tavalyi bevallásában, a mostaniban pedig az, hogy az életbiztosítása havi 40 ezer forint. Megtakarítása nincs, mint ahogy készpénztartalékkal sem rendelkezik, 4 milliót tesz ki azonban lakáshitele, a gépkocsihitele pedig 1,3 millió forint. Az SZTE ÁJTK-n egyetemi docensként 2014-ben még havi bruttó 306 ezer forintot keresett, ezen felül eseti jelleggel előadások tartásáért, fordításokért és publikációként 10 ezer forintot, a mostani vagyonbevallásában viszont már azt olvashatjuk, hogy szerződés szerint havonta 20-30 ezer forintot kap az egyetemtől.

Hüvös László (KDNP):

kdnp_sajttaj03kf

Ugyanazok az ingatlanok szerepelnek Hüvös László vagyonbevallásában, mint korábban, ám immár nem tulajdonosa egy szegedi 130 négyzetméteres lakásnak, nem az övé felerészben egy szegedi üdülő és 16,6%-ban egy békésszentandrási, hanem haszonélvezője az imént felsoroltaknak. Immár gépkocsi sincs a nevén, sem a 2009-ben vásárolt Reanult Scenic-et, sem pedig a 2014-ben vett VW Golfot nem szerepelteti bevallásában. Lakáskasszában nagyjából ugyanannyi, 2,4 milliója van, életbiztosítása is nagyjából ugyanannyi, 1,5 millió forint, egy apartmanban pedig bérleti joga van, aminek névértéke 315 ezer forintot tesz ki, ez nem változott az előző évhez képest. Takarékbetétben nincs pénze, de köztartozása sincs. Míg pénzintézettel szembeni számlakövetelése 3 millió 397 ezer forint volt, mostani bevallásában már nem szerepelteti. Tagintézmény-vezetőként havi illetménye valamelyest növekedett, bruttó 321 600 forint. Változás, hogy a Profortis Szervező és Tanácsadó Kft.-nek immár nem 100%-ban tulajdonosa, ügyvezetőként 3,33%-os tulajdonosi érdekeltséggel rendelkezik.

Joób Márton (MSZP):

Felerészben tulajdonosa egy 2006-ban vásárolt, 276 négyzetméteres lakóháznak, 2014-ben vett egy 80 négyzetméteres lakóházat, viszont a 135 négyzetméteres ház már nem szerepel vagyonbevallásában, amit a korábbi vagyonbevallásai szerint 2005-ben vásárolt, s felerészben tulajdonolt. Tavaly decemberben vásárolt szintén Szegeden egy 1060 négyzetméteres építési telket, ami 50%-ban a képviselőé. Továbbra is több autó tulajdonosa, a Škoda-t, az Opelt és a BMW-t vásárolta, egy VW Golfot pedig örökölt 2007-ben. A Fiat már nem szerepel vagyonbevallásában, viszont tavaly novemberben vett egy Škoda Octaviat, vagyis a darabszámot tekintve nincs változás ezen a téren. Kétmillió forintos készpénzállományát 5 millióra tornázta fel egy év alatt, a 2 millió 260 ezer szerződés alapján fennálló pénzkövetelése pedig 4,4 millióra emelkedett. Továbbra is összességében több mint 31 millió forint hitele van, míg magánszemélyeknek 11 millióval tartozik, akárcsak a korábbi esztendőben. Jövedelmi viszonyai nem változtak, a Műsorkalauz Kft. ügyvezetőjeként havi bruttó 400 ezret, önkormányzati képviselőként havi 225 ezret, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. FB-elnökeként pedig havi bruttó 49 ezer forintot keres.

Kardos Irén (DK):

varosi_kozgyules27_gs

Felerészben volt tulajdonosa egy 2004-ben vásárolt, 100 négyzetméteres háznak Kardos Irén, ám mostani vagyonbevallásában már ezt az ingatlant nem találjuk, helyette egy 90 négyzetméteres lakóház van feltüntetve, aminek 50%-os tulajdonosa. Az Opelje még megvan, ezen felül másfél milliós életbiztosítással rendelkezik, továbbá 2 milliós banki jelzáloghitel is van a nevén. Akárcsak az előző bevallásában, a mostaniban is az szerepel, hogy a Dél-Kvitt Kft. ügyvezetőjeként nem vesz fel jövedelmet. Egy másik cégnek, a Retrohouse Kft.-nek felerészben tulajdonosa, bevétele onnan sem származik.

Kormos Tibor (Együtt):

kormos_tibor

Szegeden egy 138 négyzetméteres társasházi lakóház tulajdonosa felerészben 1991-től, és ugyanilyen formában egy szegedi 47 négyzetméteres lakóingatlané is 1998-tól. Vett egy Toyota Avensis típusú személygépkocsit 2015 márciusában. Akárcsak az elmúlt három évben, most is 11 darab festményt tüntetett fel bevallásában a nyugdíjas képviselő. Tartozása nincs. Az Asinus Bt.-ben 50%-os tulajdoni érdekeltsége van.

Kosik Dénes (Fidesz-L.É.T.):

Csak látszatra változott a Fidesz-L.É.T.-es politikus vagyoni helyzete a korábbi esztendőhöz képest. Szegeden egy 687 négyzetméteres ingatlan társtulajdonosa egy 80 négyzetméteres lakóépülettel 1992 óta. Honda segédmotorját 2010-ben vásárolta. Takarékbetétben elhelyezett 1 millió 828 888 forintos megtakarítását kamatozó kincstárjegyre cserélte 3,7 millió forint értékben. A látszólag megduplázódott összeg oka az, hogy feleségével közös megtakarításukat eddig külön-külön tüntették fel, a kincstárjegy viszont csak egy néven lehet, ez esetben az övén, de a felesége vált a kedvezményezetté.

Kothencz János (Fidesz-L.É.T.):

Egy szegedi 72 négyzetméteres társasházi lakás tulajdonosa, ezen felül 2013-ban egy 46 négyzetméteres társasházi lakást vett. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatójaként havi bruttó 500 ezer forintos bére 650 ezerre emelkedett, ezen felül a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartói képviselet ellátásáért havi bruttó 170 ezret, az Országgyűlés Fidesz frakciójának személyi titkáraként időszakosan további bruttó 100 ezer forintos jövedelme van. Beltag a Comen Bt.-ben 50%-os arányban. Nagy értékű ingóságok, műtárgyak nem szerepelnek bevallásában, értékpapírban, takarékbetétben elhelyezett megtakarítása sincs, de tartozása sem.

Kozma József (MSZP):

kult_biz04kf

Szegeden egy 157 négyzetméteres társasházi lakóház és a hozzá tartozó 16 négyzetméteres garázs tulajdonosa felerészben 2007-től. 2014-ben 1/8-ad részben örökölt egy budapesti, 90 négyzetméteres lakóházat. 2011 óta egy Škoda személyautója is szerepel a bevallásban. 1996-tól kezdve régi bútorokat vásárol, szekrényeket, asztalokat és székeket tüntetett fel bevallásában. Nemcsak a régi, hanem a modern bútorokat is kedveli, szekrényeket, ülőgarnitúrát és festményeket is vett, ez utóbbiakat 1984 óta. Ugyanezen évtől elektronikai berendezéseket is vesz. Lett egy 600 ezer forintos életbiztosítása, feleségével közös hitele viszont 10 millió forintról 9,2 millióra csökkent. Jövedelmei között feltüntette, hogy egyetemi oktatóként is tevékenykedik, amiért havonta bruttó 235 200 forintot kap, önkormányzati képviselőként 225 ezer forintot tüntetett fel bevallásában, s most már 55 ezer forintot kap a Cserepes Sori Piac Kft. felügyelőbizottsági tagjaként.

Lauer István (MSZP):

A képviselő felerészben tulajdonosa egy 1996-ban épített, 117 négyzetméteres lakóháznak, ami Szegeden egy 950 négyzetméteres telken van, és 2004-ben vásárolt egy Fiat Multipla típusú személygépkocsit. Bevallásában feltüntette, hogy 1995-től folyamatosan bővíti könyvgyűjteményét, van továbbá 4 laptopja, amelyeket 2013-ban vett, emellett egy házi számítógép alapú multimédiás rendszert tüntetett fel az illetményalap hathavi összegét meghaladó értékű ingóságok között. Életbiztosítása 10 millió forint névértékű, 900 ezer forint készpénzzel rendelkezik, tartozása nincs. A Szent-Györgyi Albert Agóra gépészeként megemelték a bérét negyvenezerrel, már havi bruttó 200 ezer forintot keres, önkormányzati képviselőként pedig 169 ezret. A Szegedi Vízmű Zrt. FB-tagjaként további havi bruttó 53 ezer forintos havi jövedelme van.

Ménesi Imre (MSZP):

varosuzemeltetesi_biz_ules03_gs

Szegeden 2319 négyzetméteres (tavaly még: 2350) telken van egy 300 négyzetméteres lakóháza és gazdasági épülete is, amihez öröklés, ajándék és vétel után jutott az MSZP-s képviselő 1974 és 2010 között. További ingatlannal is rendelkezik, egy 600 négyzetméteres telken 330 négyzetméteres háza és raktára van, amit 1987-ben, illetve 2010-ben vásárolt. További 1500 négyzetméteres telekkel is rendelkezik, amin 300 négyzetméteres ház és gazdasági épület található. Ez utóbbit egyhatod részben örökölte régebben. Hamar megunta a 2014-ben vásárolt Volkswagen márkájú gépjárművét, tavaly egy Nissan Primerát vásárolt helyette, illetve továbbra is rendelkezik rendezvénysátrakkal. Pénzintézeti tartozása csökkent, 18 millió forintról 17 millióra. Újdonság, 450 ezer forintnyi nyugdíjkötvénye és 2,8 milliós lakás-előtakarékossági szerződése. Egyéni vállalkozóként jövedelemmel nem rendelkezik, bérbeadásból 1 millió 425 ezer forintos havi jövedelem helyett 1 millió 385 ezer forint eseti kifizetést tüntetett fel. Képviselői bérén felül 140 ezer forint a keresete bizottsági elnökként, míg a Szegedi Vásár és Piac Kft. FB-tagjaként havi bruttó 49 ezer 500 forint jövedelme van.

Mészáros Tamás (MSZP):

Felerészben tulajdonosa egy 2004-ben vásárolt, 115 négyzetméteres lakóháznak, ami egy 1000 négyzetméteres telken található Bordányban, majd 2010-ben vett egy használt Citroen Xsara Picasso gépjárművet. 500 ezer forint készpénze 800 ezerre, magánnyugdíj-pénztári megtakarítása négymillióról 4,3 millióra, továbbá önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítása 1,7 millióról 1,85 millióra nőtt. 7 millió 70 ezer forintos hitele, amely felerészben terheli, 5,2 millióra csökkent. Önkormányzati képviselői illetményén felül havi 38 ezret keres az SZKT felügyelőbizottsági tagjaként, míg országgyűlési képviselői munkatársként havonta bruttó 280 ezret.

Mihálffy Béla (Fidesz-L.É.T.):

Szegeden egy 6104 négyzetméteres tanya és a rajta álló 110 négyzetméteres lakóház, illetve egy 180 négyzetméteres gazdasági épület 50 százalékos tulajdonosa 1995-től. Van egy Opel Zafira 1.8-es gépkocsija, amit 2003-ban vett. Tartozása a bevallása szerint nincs, ahogy megtakarítása sem. Havi alap illetményén felül a Nagybani Piac Kft. FB-tagjaként havi bruttó 29 ezer 500 forintot keres, míg az Országgyűlés Hivatalától személyi titkárként havi 100 ezret.

Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.):

varosi_kozgyules04_gs

Ingatlan nincs a nevén, az MLSZ megyei igazgatójaként havi bruttó 400 ezer forint keres, emelkedett a bére 70 ezer forinttal a tavalyihoz képest. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. FB-tagjaként viszont csökkent a bevétele bruttó 42 ezer forint helyett csak 29 ezret kap havonta.

Póda Jenő (KDNP):

A tavalyihoz hasonlóan három pótlapot is mellékelt, hogy minden ingatlanát fel tudja tüntetni vagyonbevallásában Póda Jenő, melyben továbbra is 10 ingatlan és telek szerepelt. Két életbiztosításából csak egy maradt, ennek névértéke 2,2 millió forint, a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztárnak a tagja 9 millió forinttal, 27 ezer 700 eurónyi államkötvénye van még mindig. Készpénztartaléka 170 ezer forint maradt. Pénzintézettel szembeni követelése 13,9 millió forint, illetve 17 ezer dollár. Magánszemélyeknek is tartozik, ennek összege 5 millió forint. A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetőjeként továbbra is havonta 870 ezret keres, illetve osztalékokból is van bevétele, ahogy feltüntette, eseti jelleggel, változó összegben. Önkormányzati képviselőként havi bruttó 140 ezret keres.

Rózsavölgyi József (Fidesz-L.É.T.):

Szegeden egy 150 négyzetméteres lakóházat épített 1980-ban, és van egy 65 négyzetméteres lakása is bevallása szerint, amit 1994-ben vásárolt. Két szőregi ingatlannak haszonélvezője, illetve van egy szegedi 25 négyzetméteres üzlethelyisége is. Képviselői tiszteletdíján kívül üzlethelyiség bérbeadásából havonta bruttó 80 ezer forint jövedelme van, nyugdíja 111 ezer forint.

Sebestyén József Zoltán (MSZP):

Szülőkkel kötött eltartási szerződés alapján 2000-ben tulajdonosa lett egy 135 négyzetméteres szegedi lakóháznak, amihez egy 20 négyzetméteres melléképület található, mindez egy 450 négyzetméteres telken. Egy autó van a nevén, egy 2004-ben vásárolt Seat Toledo, a 2006-ban vett Mitsubishi L300 viszont már nem az övé. 292 darab OTP-részvénnyel is rendelkezik, életbiztosítása már nincs, de normál betétben 1,7 millió forintot, hozamvédett betétalapban 267 ezret helyezett el.

Szécsényi Ferencné (MSZP):

varosi_kozgyules24_gs

Felerészben tulajdonosa egy 147 négyzetméteres szegedi lakóháznak, ami egy 340 négyzetméteres telken van. Szintén felerészben az övé Szegeden egy 422 négyzetméteres belterületi telek, amit 2014-ben vett. Tavalyelőtt vásárolt egy használt Ford C-Max típusú személygépkocsit, más járművet, vagy nagy értékű ingóságot nem tüntetett fel bevallásában. Befektetési jegyekben még mindig 7,5 milliója van, viszont 3 millióval nőtt a nyugdíj-előtakarékossága, már 14 millió forintja gyűlt össze. Az EDF Démász Zrt részvényese lett, 300 ezer forintnyi részvényt tulajdonolva. Hitele lecsökkent, 450 ezer forint helyett már csak 270 ezer. Képviselői tiszteletdíja bizottsági tagságával együtt bruttó 169 ezer forint, míg a Szegedi Vízközmű FB-tagságát felcserélte az IKV Zrt. hasonló pozíciójával, így havi bruttó harmincezer helyett ötezer forinttal többet keres. Nyugdíjba vonult az EDF DÉMÁSZ-tól a nők negyven kedvezménynek köszönhetően, azonban azt nem tudja, hogy mennyi lesz a nyugdíja a havi bruttó 1 millió 353 ezer forintos korábbi bére után.

Szénási Róbert (MSZP):

Ingatlannal továbbra sem rendelkezik, Volkswagen járművét 2010-ben vásárolta, Suzuki és Hussar motorkerékpárjait pedig 2013-ban. 1985 és 2005 között nyolc festményt szerzett, viszont valami történt a Herendi és Zsolnay porcelánokkal, mert ezek száma 45 darabról 42-re csökkent. Tavaly lakástakarékban 850 ezer forintja volt, de idén már csak azt tüntette fel, hogy rendelkezik ezzel és életbiztosítással is, azonban egyik összegét sem tüntette fel. Takarékban már 500 ezer forintja van, és 10 milliónyi készpénze. Gépjárműtechnikusként havi bruttó 129 ezret keres képviselői tiszteletdíján felül.

Szentistványi István (LMP):

Az LMP-s képviselő ugyan úgy áll, mint tavaly és tavalyelőtt, egy 68 négyzetméteres lakás 50 százalékos tulajdonosa 2000 óta, ezen kívül semmi nem szerepel bevallásában.

Tóth Károly (MSZP):

toth_karoly02_gs

Szegeden és Tiszaföldváron rendelkezik ingatlannal, ez utóbbit 2013-ban vásárolta. Egy 723 négyzetméteres telekről van szó gazdasági épülettel, 100 négyzetméteres lakóház is található rajta. 5,8 millió forintos pénzintézettel szembeni követelése 6 millióra nőtt, a hitele viszont 5,4 millióról 5 millió forintra csökkent. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékáni hivatalvezetőként továbbra is havi 430 ezret keres, önkormányzati képviselőként 169 ezer forintot, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. FB-elnökeként havi bruttó 45 ezret kap.

Tóth Péter (Jobbik):

jobbik_sajttaj002kf

A Jobbik képviselője továbbra is tulajdonosa 2/5-öd részben egy alsóvárosi ingatlannak, idén azonban pontosított, az ingatlan területe 350 négyzetméter, a rajta álló lakóházé 60, míg tavaly még 64-et írt az előbbire, s nem nevezte meg az utóbbit méretét. A lakáshitele továbbra is 5,5 millió forint, a diákhitele 1,2 millióról 1,5 millióra növekedett. A szegedi közgyűlés tagjaként havi bruttó 141 ezret keres, ezen kívül FB-tag a Szegedi Vásár és Piac Kft.-nél havi bruttó 33 ezerért, s Vona Gábort segíti asszisztensként 168 ezer forintért az Országgyűlés Hivatalában.

Volt, aki lakást, autót vett, többen jelentősen növelték megtakarításaikat - a városi közgyűlés tagjainak vagyonnyilatkozataiban böngésztünk. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=605785

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.