Bulvár

Migránsokat csaptak be csalók Ásotthalom közelében

Migránsokat csaptak be csalók Ásotthalom közelében

2016. február 25., csütörtök
Migránsokat csaptak be csalók Ásotthalom közelében

Marokkói migránsoktól csalt ki több mint ezer eurót három férfi, kettőjüket elfogták a rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia

elmondta, a marokkói állampolgárok Ásotthalom térségében lépték át illegálisan a zöldhatárt. Az őket a vajdasági oldalon vezető embercsempészek azt mondták nekik, hogy a magyar oldalon várják majd őket azok, akik Ausztriába szállítják. A csoport három férfival találkozott, akiknek mintegy 1000 eurót adtak át az útért cserébe. A férfiak közölték, nem azonnal viszik őket tovább, kicsit várakozniuk kell. Ahogy a magyar férfiak elhagyták a helyszínt, a Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a határsértőket. A marokkóiak végül a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nagyfai létesítményébe kerültek. Onnan szerdán vásárolni érkeztek be Szegedre, ahol az utcán megláttak az őket becsapó három férfiből kettőt. Ekkor a pénzüket kérték tőlük vissza, és szóváltás alakult ki köztük, a járókelők pedig rendőrt hívtak - közölte a szóvivő. A magyar férfiakat előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük négy rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.