Gazdaság

Már kapható a kínai üzletekben a magyar prémium marhahús

Már kapható a kínai üzletekben a magyar prémium marhahús

2016. február 5., péntek
Már kapható a kínai üzletekben a magyar prémium marhahús
szarvasmarha_boci

Megkezdődött a prémium minőségű magyar marhahús árusítása Sanghajban és környékén, a Greenland Group kínai üzletlánc tíz szupermarketjében február 1-jén - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t pénteken.

Felidézték, hogy az első magyar - és egyben európai -, 12 tonnányi marhahús-szállítmány január 14-én érkezett Kínába a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. és a tárca munkájának köszönhetően. Magyarország és Kína külügyminisztere tavaly júniusban írt alá egyetértési nyilatkozatot arról, hogy kormányaik mindent megtesznek a "Selyemút gazdasági övezet" és a "21. századi tengeri Selyemút" létrehozásáért. Eddig három magyar vállalat kapott jogot a kínai hatóságoktól marhahús exportjára, a mostani szállítmányt az MNKH vásárolta fel és értékesítette - közölte a tárca. A "Selyemút gazdasági övezet" és a "21. századi tengeri Selyemút" nevű projekt Eurázsián, illetve az óceánon átívelve kötné össze az ősi kereskedelmi útvonal, a Selyemút által érintett ázsiai, európai és afrikai államokat. A projekt célja a területileg érintett országok közötti gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok kialakítása, fejlesztése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.