Sport

Labdarúgás: mesterhármassal vette ki a részét a tornagyőzelemből Rácz Dezső

Labdarúgás: mesterhármassal vette ki a részét a tornagyőzelemből Rácz Dezső

2016. február 23., kedd
Labdarúgás: mesterhármassal vette ki a részét a tornagyőzelemből Rácz Dezső
csongrad_dorozsma24_gs_racz_dezso

Három gólt szerzett a Téli Bajnokság vasárnapi döntőjében a Csongrád TSE támadója, Rácz Dezső, nagyban hozzájárulva ezzel a csongrádiak magabiztos sikeréhez a Kiskundorozsma ellenében. A csatárt kértük fel a tavaszi szezonrajt előtti értékelésre.

Meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a III. Téli Bajnokságot a Csongrád TSE:

Szűcs Róbert

együttese

7-1-re verte

a döntőig vezető úton több megyei I. osztályú csapat orra alá is borsot törő megyekettes Kiskundorozsma ESK-t, ezzel igen imponáló teljesítménnyel fejezte be az idei tornát a csongrádi gárda, hiszen a lejátszott hat mérkőzés mindegyikét megnyerték, 32 alkalommal voltak eredményesek ez alatt, és csupán két alkalommal rezdült meg a hálójuk, mindkétszer egy 7-1-s győzelem alkalmával, mivel a negyeddöntőben ugyanilyen arányban búcsúztatták a Hódmezővásárhelyi FC II. csapatát. A vasárnapi győzelemből

Rácz Dezső

mesterhármassal járult hozzá, a támadó az őszi bajnokikon összesen ennyiszer volt eredményes, mint a vasárnapi döntőben. „Tudtuk, hogy a Dorozsma nem rossz játékosokból álló csapat, hiszen edzőmeccset is játszottunk velük pár hete, nem mellesleg csak eljutottak a döntőig. Küzdős, hajtós mérkőzés volt, mert az edzőnk, Szűcs Robi azt kérte, hogy támadjuk le őket es próbáljuk minél hamarabb eldönteni a mérkőzést, ami sikerült is, hála a korai góloknak. Ez nagyban befolyásolta, hogy ekkora lett a különbség” – mondta el portálunknak a döntőről Rácz Dezső, a Csongrád TSE támadója. A csatár remek teljesítményt nyújtott a fináléban: 14 perc után az ő duplájával vezetett a csapata 2-0-ra, majd még a félidő vége előtt megszerezte harmadik találatát is, amivel ismét hárommal vezetett a Csongrád a Dorozsma szépítő gólját követően. „Igen, sikerült mesterhármast szereznem, amit itt is szeretnék megköszönni a csapattársaimnak. Nem bajnoki volt, de még is csak egy döntőről van szó és egy döntőben 3 gólt szerezni jó érzés, főleg hogy ezt mintegy 35 perc alatt sikerült összehozni, mivel kisebb sérülést szenvedtem” – összegzett Rácz Dezső, aki felnőtt karrierje első tripláját szerezte, egy meccsen két gólt legutóbb pedig éppen jelenlegi csapata, a Csongrád ellen szerzett a Hódmezővásárhelyi FC színeiben még 2014 májusában, amikor a HFC-vel 4-0-ra nyert Csongrádon. A Téli Bajnokság elsődleges célja a csapatok felkészülésének segítése, ugyanakkor egy ilyen jó eredmény, mint a Csongrádé, akár kihatással lehet a csapat tavaszi idényére is, ezzel egyetértett Rácz Dezső is, aki hozzátette: úgy érzi, jól sikerült csapata téli felkészülése, és mindenképpen szeretnék folytatni ezt a szereplést a megyeegy tavasza folyamán is.

csongrad_dorozsma08_gs_racz_dezso

A Csongrád 28 megszerzett ponttal a nyolcadik helyről várhatja a Csongrád megyei I. osztály tavaszi küzdelmeit, ugyanakkor a dobogón álló Sándorfalva is mindössze négypontnyira van a gárdától, így egy jó tavasz esetén még az érem is célkeresztbe kerülhet. „Ha úgy teljesítünk csapatként, ahogy azt az ősszel tettük és lesz egy kicsi szerencsénk is, bármi lehet, de egy dobogós helyezéssel elégedett lennék a szezon végén” – válaszolta a csongrádi csatár. A csongrádiak a tavaszi első fordulóban a közvetlen mögöttük álló, 27 pontos Tiszaszigetet fogadják saját közönségük előtt, majd egy igazi szomszédvári derbi vár rájuk egy héttel később Szentesen, így fontos lehet, hogyan kezdi majd a tavaszt az együttes, főleg, hogy az ősszel ebből a két meccsből egy pontot sem szerzett a Csongrád, bár a Szentes elleni meccset a zöld asztalnál bukta el a csapat. „A Tiszasziget volt az első ellenfelünk, akik ellen felvállaltuk a támadó focit, de ez sajnos nem jól sült el, de ebből is tanultunk. A Szentes ellen a pályán megnyertük a mérkőzést, de sajnos egy figyelmetlenség miatt elvették a 3 pontot. Természetesen az első két meccsen 6 pontra számítok” – tekintett a tavaszi kezdetre Rácz Dezső. A támadó a nyáron, két eltöltött év után szerződött az NB III-ba feljutott Hódmezővásárhelyi FC-től a Csongrádhoz, ami karrierje harmadik klubja, hiszen a HFC mellett korábban a SZEOL-ban, vagyis korábbi nevén a Tisza Volán SC-ben futballozott. Ahogy Rácz Dezső kifejtette, nagyon jól érzi magát Csongrádon, hiszen jó társaság alakult ki, akik nem csak a pályán tartanak össze, hanem azon kívül is. Az eltelt fél év alatt úgy érzi, sikerült beilleszkednie, a keret többi tagja is elfogadta, így teljes mértékben azt kapta, amire korábban számított, legyen szó akár a csapatról, akár a vezetőkről.

Három gólt rámolt a dorozsmai kapuba Rácz Dezső a Téli Bajnokság vasárnapi fináléjában - a csatár szerint a Csongrád akár a dobogóra is odaérhet tavasszal a megyeegyben! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=611809

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.