Közélet

Kovács Zoltán: eddig nem látott mértékben közeledett a V4 országok álláspontja

Kovács Zoltán: eddig nem látott mértékben közeledett a V4 országok álláspontja

2016. február 9., kedd
Kovács Zoltán: eddig nem látott mértékben közeledett a V4 országok álláspontja

Az elmúlt egy, másfél év történései - a migrációs válság, illetve az Európai Unió megreformálásának kérdése -, eddig soha nem látott mértékben közelítette egymáshoz a visegrádi négyek (V4) országainak álláspontját - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán kedden.

Kovács Zoltán a V4 (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) kormányfőinek február 15-ei rendkívüli prágai találkozójával kapcsolatban, amelyre Bulgária és Macedónia is meghívást kapott, azt mondta, a mindennapok biztonságát fenyegető veszélyeket illetően is igyekeznek majd kialakítani közös álláspontot. Ez egyrészt segítheti a hatékony fellépést a határokon, hogy Macedónia és Bulgária el tudja látni a feladatát, másrészt pedig nagyobb súlyt adhat az unióban a V4-ek álláspontjának - tette hozzá. Arról az uniós reformjavaslatról, amelynek értelmében korlátozni lehetne egy ország szociális ellátórendszerét, ha azt veszély fenyegeti, közölte: Magyarország partner tud lenni abban, hogy az ellátórendszerrel kapcsolatos visszaéléseket kiszűrjék, de minden olyan intézkedést elutasít, amely egyenrangú európai állampolgárokat megkülönböztet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.