Sport

Kézilabda: rangadó előtt áll az Algyő

Kézilabda: rangadó előtt áll az Algyő

2016. február 20., szombat
Kézilabda: rangadó előtt áll az Algyő
algyo_pick40_gs

Kemény mérkőzés előtt áll a Levendula Hotel-FKSE Algyő a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjának hétvégi fordulójában: Dankó Ervin tanítványai a szintén bajnoki címre hajtó Ferencváros vendégei lesznek.

Mivel az ARAGO elleni meccs előtt az egyetemi vizsgákhoz hasonlítottam a csapatunk előtt álló feladatokat, maradnék ennél a hasonlatnál. Szóval szigorlat következik. Egy olyan csapathoz látogatunk vasárnap délután, amely minden bizonnyal a dobogón végez a bajnokság végén. Az, hogy melyik fokára állhat fel, az nagyban függ a hétvégi rangadótól. A zömében fiatalokból álló Fradi a közvetlen vetélytársak ellen eddig négy pontot veszített, hármat a Nyíregyháza és egyet ellenünk. Bár ellenünk inkább nyert, mint veszített egy pontot, hisz az algyői találkozón két perccel a meccs vége előtt még kettővel vezettünk, sőt egálnál is volt még támadási lehetőségünk. Egy meglepetés veresége is volt ősszel a zöld-fehéreknek, méghozzá Balassagyarmaton 25-22-re, ahol egyébként

Dankó Ervin

fiai tízzel nyertek. A tavaszi idényt rögtön a Nyíregyháza ellen kezdték az Elek Gyula arénában és 21-21-gyel zártak. A legutóbbi fordulóban viszont tippmix gyilkos meccsen 29-29-re végeztek Füzesgyarmaton, ahol a hazaiaknak ez volt a hetedik pontja. És most ezt az egészet felejtsük el, mert ez az, az osztály ahol semmi sem következik semmiből és mindennek az ellentétje is igaz. Az Elek Gyula aréna igazi kultikus hely, fantasztikus atmoszférával. Főleg ha telt ház van benne. Hogy mennyien látogatják jelenleg a zöld-fehérek meccseit, arról nincs információm, de készüljünk nagy hangzavarra. És most beszéljünk a Mieinkről. A múlt vasárnapi mérkőzés vezéráldozattal járt, hisz Laluska Balázs vállát orvosnak kellett helyre tennie és ez nehezíti a tréner dolgát. De ősszel több olyan meccset is megnyertek a mieink, ahol Lala csak a lelátón foglalt helyet. Ha tudjuk a saját játékunkat játszani, nagy baj nem lehet. Főleg a támadásra vonatkozik az előző megjegyzés, mert az Arago elleni második félidei támadójáték hagyott némi kívánnivalót maga után. Amennyiben a fent említett szigorlatot sikeresen abszolválja a csapat, akkor…. Erre térjünk vissza vasárnap este fél hét után.

A harmadik helyen álló Ferencváros vendége lesz a hétvégi fordulóban a Levendula Hotel-FKSE Algyő.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=611032

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.