Bulvár

Jogerősen tíz évre ítélték a nevelt lányát molesztáló kiskunhalasi férfit

Jogerősen tíz évre ítélték a nevelt lányát molesztáló kiskunhalasi férfit

2016. február 2., kedd
Jogerősen tíz évre ítélték a nevelt lányát molesztáló kiskunhalasi férfit

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy kiskunhalasi férfit, aki molesztálta egyik nevelt lányát és folyamatosan zaklatta családtagjait.

A táblabíróság szexuális erőszak bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a korábban többször büntetett vádlottat. A férfi 2010-től élt egy kiskunhalasi házban együtt élettársával és a nő öt gyermekével. 2012-ben is ide költözött vissza, miután szabadult a börtönből. Többször előfordult, hogy amíg az asszony és a nagymama dolgozott, a férfi vigyázott a gyermekekre. Egy ilyen alkalommal, 2014 közepén a vádlott az egyik kislánnyal szemben szexuális erőszakot követett el, és megfenyegette a gyerekeket, ha erről szólni mernek, akkor megveri őket. A gyerekek a vádlott 2014. májusi elköltözéséig nem is beszéltek a történtekről senkivel. Szabadulásától 2014 késő tavaszáig a gyakran részeg vádlott ittasan megpofozta, rugdosta, megütötte a gyerekeket, akik annak is szem- és fültanúi voltak, amikor a férfi az élettársát és anyósát trágár hangnemben szidalmazta. 2014. május 29-én egy ilyen veszekedés során a férfi élettársát és gyermekeit is megöléssel fenyegette. A sértettek félelmükben elmenekültek, és értesítették a rendőrséget. 2014. szeptember 13-án az ittas vádlott megjelent a nő lakásnál azért, hogy az asszony fogadja vissza, és ismét veréssel fenyegette meg a gyerekeket. A sértettek újból a rendőrség segítségét kérték. A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék hét év szabadságvesztést kiszabó ítéletét. Hegedűs István tanácsvezető bíró közölte, a számos súlyosító körülményre tekintettel a törvényszék által kirótt büntetés eltúlzottan enyhe volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.