Kultúra

Ismert fotóművészek szegedi képeiből nyílt kiállítás a Tisza-parti városban

Ismert fotóművészek szegedi képeiből nyílt kiállítás a Tisza-parti városban

2016. február 11., csütörtök
Ismert fotóművészek szegedi képeiből nyílt kiállítás a Tisza-parti városban

Ismert fotográfusok szegedi munkáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Tisza-parti városban, a képek tavaly nyár végén készültek a csongrádi megyeszékhelyen első alkalommal megszervezett fotóművészeti alkotótelepen.

Az alkotótelep létrehozása

Szebeni András

Balogh Rudolf-díjas érdemes művész ötlete volt. A meghívott tizenkét művész -

Bánkuti András, Bácsi Róbert, Benkő Sándor, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hajdú D. András, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sajbán Simon, Németh György

és

Reviczky Zsolt

- két héten át dolgozott Szegeden, ahogy megfogalmazták, az örömzenélés mintájára "örömfotografáltak". Az elkészült képek legjobbjait állították ki a Hunguest Hotels Forrásban. A március közepéig látható 49 alkotás az alapja a szállodalánc által létrehozott fotográfiai gyűjteménynek.

Botka László

(MSZP) polgármester a megnyitón elmondta, hogy a szegediek számára mindig öröm, ha az ideérkezők is felfedezik a város megannyi csodáját. A tizenhárom fotóművész tizenhárom gyönyörű Szegedet örökített meg - tette hozzá. A város lakói nagyon büszkék arra, hogy Szeged szépsége és bővülő kulturális kínálata egyre vonzóbb, ennek is köszönhető, hogy tavaly 15 százalékkal növekedett az idelátogató turisták száma - közölte a polgármester.

Keleti Éva

Balázs Béla-díjas fotográfus az egész szakma nevében mondott köszönetet a szervezőknek és a támogatóknak a magyar fotóművészetben egyedülálló kezdeményezésért és az új gyűjtemény létrehozásáért. A kiállítás anyagának színvonalát jól mutatja, hogy a résztvevők közül a Magyar Sajtófotó pályázaton öten nyertek díjat, köztük Fazekas István, aki a fődíjat kapta meg egy itt készült sorozatért - közölte Keleti Éva. Az érdemes és kiváló művész szerint a magyar fotográfia gyökerei nagyon erősek, és még sokszor tizenkét kiváló alkotó van, aki a jövőben folytatója lehet a kezdeményezésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.