Bulvár

Imával rendezi adósságát egy orosz egyházmegye

Imával rendezi adósságát egy orosz egyházmegye

2016. február 12., péntek
Imával rendezi adósságát egy orosz egyházmegye
ima_vallas_hit_jezus_isten

A felperesek jó egészségéért elmondott imákkal rendezi adósságát egy kifizetetlen számlák miatt beperelt orosz egyházmegye.

A Znak című hírportál beszámolója szerint a Nyizsnyij Novgorod-i ortodox egyházmegye 916 ezer rubel (3,2 millió forint) értékű munkálatokat végeztetett el az Era nevű építőipari vállalattal, ám végül csak az összeg felét fizette ki, így a cég jogi útra terelte az ügyet. Az egyházmegye szerencséjére azonban a vállalat tulajdonosai vallásos emberek, és a két félnek sikerült peren kívül megegyeznie, amelynek értelmében a cég több mint 300 ezer rubelnyi adósságtól hajlandó eltekinteni imádságokért cserébe. A portál szerint precedensértékű megállapodás született. Az egyházmegye jogi illetékeseinek elmondása szerint az ötlet maguktól a felperesektől származik, akik még az imádság szövegét is megfogalmazták. Az Era munkatársa,

Andrej Lepusztyin

szerint a vállalat tulajdonosai nem fogják ellenőrizni, hogy az egyházmegye miként teljesíti a megállapodás rá eső részét. "Mindannyian tiszteljük az egyházmegyét és mindannyian ortodox hívők vagyunk. Ugyanakkor az ő lelkiismeretüket fogja terhelni, ha nem teljesítik a megállapodást, de bízunk bennük és igazság szerint már érezzük is az imáik jótékony hatását" - fogalmazott Lepusztyin.

Eközben Oroszországban: a felperesek jó egészségéért elmondott imákkal rendezi adósságát egy kifizetetlen számlák miatt beperelt egyházmegye. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=609186

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.