Sport

Hódmezővásárhelyi diákok is részt vesznek az országos vívótalálkozón

Hódmezővásárhelyi diákok is részt vesznek az országos vívótalálkozón

2016. február 24., szerda
Hódmezővásárhelyi diákok is részt vesznek az országos vívótalálkozón

Hat hódmezővásárhelyi általános iskolából összesen 30 vívó kisdiák vesz részt március 11-én Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezendő I. Országos Suli Vívótalálkozón. A több száz ifjú kardforgatót megmozgató rendezvényen nem csupán egymással mérkőzhetnek majd meg az utánpótlás legfiatalabbjai, de lehetőségük lesz találkozni a sportág olimpiai és világbajnokaival is.

"Nem kevesebb, mint 35 olimpiai aranyérmünk és 64 világbajnoki címünk is jól mutatja, hogy hagyományosan vívónemzet a magyar. Ám minden hagyomány csak addig él, amíg valóban éltetik. Ezért is éreztük fontosnak, hogy felélesszük az iskolai vívás egykor nagy hagyományait Magyarországon" – jelentette ki a Magyar Vívó Szövetség elnöke.

Csampa Zsolt

emlékeztetett rá, hogy a szövetség sulivívó programjának keretében a résztvevő, csaknem 100 iskolának vívó-felszereléseket adott a szövetség. Ezekben az állami és egyházi oktatási intézményekben az adott település vagy megye vívóegyesületeinek kiváló szakembereivel, edzőivel együttműködve, részben a tornaórák keretében, részben tanórán kívüli foglalkozásként indulhatott meg a vívásoktatás. Hódmezővásárhelyen a Csomorkány Vívó Sportegyesület közreműködésével a Varga Tamás Általános Iskolában, a Klauzál Gábor Általános Iskolában, a Németh László Általános Iskolában, a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskolában, a Szent István Általános Iskolában és a Liszt Ferenc Általános Iskolában indulhatott meg az új vívófelszerelésekkel a vívásoktatás az elmúlt hónapokban. Csampa Zsolt hozzátette: a program eredményeként ma már az ország 95 iskolában mintegy két és félezer vívó kisdiák jelenti az utánpótlást: a magyar vívás jövőjét. Az országos programban résztvevő iskolák számára szervez hagyományteremtő szándékkal vívótalálkozót – az olimpiai kvalifikációt is jelentő, budapesti párbajtőr Grand-Prix előtt – a Magyar Vívó Szövetség március 11-én, pénteken Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A találkozóra mintegy 600 ifjú vívótanonc részvételét várják a szervezők az ország minden szegletéből. A legkisebbek tudáspróbán mutathatják majd meg, mit tudnak a páston, a nagyobbak pedig versenyszerűen vívhatnak meg egymással. Az ifjú vívóknak pedig a verseny izgalmain túl a legnagyobb élményt bizonyára azt jelenti majd, hogy a rendezvényen találkozhatnak és beszélgethetnek a sportág olimpiai és világbajnokaival is. A találkozót megelőző hetekben pedig a legismertebb vívóink bukkanhatnak fel a programban résztvevő általános iskolákban egy-egy tornaórán, hogy népszerűsítsék a vívást a fiatalok körében. Csampa Zsolt bízik benne, hogy a programmal még több diáknak sikerül kedvet csinálni ahhoz, hogy akár versenyszerűen, akár csak szabadidős tevékenységként, de elsajátítsák a legnemesebb sport, a vívás alapjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.